İşlemcinin FPS'e etkisi nedir?

Arkadaşlar; Bana En yüksek Fps alabileceğim Sistemime uyumlu bir işlemci önerirmisiniz ?

Ram: 16 Gb
İşlemci: Amd 8150
Anakart: MSI 970 Gaming
Ekran Kartı: Nvdia 1060 X
Güç Kaynağı: 850 Plus

Win10 İşletim Sistemi Kullanmaktayım. Knight Online gibi bir oyunda bu sistemle 100 fps alıyorum.

Şirket bilgisayarım bu sistemin yarısı olmasına rağmen 300 400 fps alıyor sizce sebebi ne olabilir.

Şirket bilgisayarı:

Ram:8 Gb
İşlemci : Amd 8320
Ekran Kartı: Nvdia 750 Ti

Anakart Ve Güç kaynağı diğer sistemden daha düşük olmasına rağmen Fps olarak diğer pc nin 2 katı fps alıyor Sebebi nedir sizce.

Teşekkürler Şimdiden..
 
1060 6 gb asus ekran kartı aldım ama yetersiz kaldı sanırsam diğer işlemci ve anakart yanın da
İşlemci:6100 six core
Anakart:GA-990XA-UD3
Ryzen 5 3600 x ve yanında da bir anakart almayı düşünüyorum ne almayım arkadaşlar ?
Yardımcı olurmusunuz
 
8 GB RAM. Mhz'i yanlış hatırlamıyosam 2133 olması lazım. Hocam benchmark testlerinde daha yüksek FPS alıyor adamlar. Ben kasma sorunları yaşıyorum. Ateş ederken donma vs. Oynadıgım oyun h1z1, GTA V, CS:GO. PUBG alıcam ama alsamda 20 - 30 FPS oynatıyor. Artık işlemcide sorun var diye düşünüyorum...
bende de ayni osrun var rx 570 nitro+ var ve oyunlarda fps sorunu ekran gitmeler ben ram ile alakal diye dusunuyorum ddr4 almak isdiyorum ama cpu ddr3 oldu icin onuda deyismem lazim
 
İşlemcinin fps'e katkısı çok büyüktür. örneğin bir işlemcinin kullandığı teknolojiler, mimarisi örneğin dosya yazma işlemi, internete bağlanma, oyunda bir tuşa basma, ateş etme bunların, vektörel görüntü işleme, raster görüntü işleme bunların hepsi işlemci sayesinde çalışır. oyunda ateş ettiğinizde ise işlemciniz ne kadar hızlıysa 1.4GHZ örneğin o kadar hızlı sonuç alırsınız. merminin konum değiştirmesi bunların hepsi işlemciye bağlıdır, oyundaki fizik kuralları tamamen hepsi yani eğer işlemciniz oyunun hızına yetişemez ise o işlemi kuyruğa ekler ve gecikmeler meydana gelebilir ve fps dengesizliği oluşabilir. işlemcinin ekran kartına yakınlığı pek önemli değil. veriyi ne kadar hızlı işleyebildiğidir. işlemleri ne kadar hızlı işler ise o kadar performans alırsınız. işlemcinizin çekirdek sayısı ise multi-threading ile alakalı bir olaydır ve işlemcinin milyarlarca işlemi aynı anda yapabilme olanağı sağlar. olay tamamen bundan ibarettir. Teşekkürler.
 
İşlemci alıcağım ama düzgün bir şey almak istiyorum. Daha önce konu açmıştım fakat aklıma takılan hala bazı şeyler var onları burda soracağım.


Şimdi elimde GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı var. Forumlarda görüyorum bu kart için G4560, i3 6100, Ryzen r5 1200 vs. işlemciler öneriyorlar onlar yetiyormuş. Hatta birisi i5 4460 da önerdi. Ben diyelim bu önerilenlerden birini aldım ve belli bir FPS aldım. Eğer ben mesela i5 7600k veya Ryzen R5 1600x falan alsaydım FPS artar mıydı yoksa ekran kartı aynı olduğu için değişmez miydi ? Yani daha pahalı bir işlemciyle GTX 1050 Ti de daha iyi mi performans alırım yoksa forumlarda GTX 1050 Ti için önerilen işlemcilerle aynı mı olur ? Hatta karta yüksek gelip ekran kartı darboğazı olur mu? İnşallah ne sormak istediğimi anlatabilmişimdir :)
işlemcin ne kadar iyi olursa maximum fpsin o kadar artar
 

Geri
Yukarı