İşlemcinin yükte 80 derecede çalışması ömrünü azaltır mı?

ALio9

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim boştayken 50 derecelerde yükte 80 derecelere çıkıyor. 80 derecelere çıkması performansı veya ömrünü azaltır mı?

İşlemci: Ryzen 5 3600.

İşlemcim boştayken 50 derecelerde yükte 80 derecelere çıkıyor. 80 derecelere çıkması performansı veya ömrünü azaltır mı?

İşlemciler için seriden seriye farklılık göstermekle beraber 85 derece masaüstünde Max olması gerekendir. 90 Derece ve üzeri zaten overheating durumu oluyor ve artık tehlike arz etmeye başlar. Mümkünse sağlam bir soğutucu ile Max 70 derece olacak şekilde kullanmaya çalışın. 80 derecenin kısa vadede zararı olmaz ama bakım olarak çok kısa sürelerde bakım isteme durumuna düşer.

Benimde AMD ryzen 5 var. Minecraft oynarken çok ısınmıştı pc ve ekran kartı falan kendisini kapatıp yeniden başladı. Gündüz saatlerinde bunaltıcı hava olduğundan dolayı da aşırı ısınıyor.

Ben kaliteli bir soğutucu aldım 8 çekirdekli işlemci var kule tipi oyunda 34 35 derece yükte 55 dereceyi geçmiyor. bence bir soğutucu almanızı tavsiye ediyorum.

Benimde AMD ryzen 5 var. Minecraft oynarken çok ısınmıştı pc ve ekran kartı falan kendisini kapatıp yeniden başladı. Gündüz saatlerinde bunaltıcı hava olduğundan dolayı da aşırı ısınıyor.
Minecraftta normal değil bence hocam.

Ben kaliteli bir soğutucu aldım 8 çekirdekli işlemci var kule tipi oyunda 34 35 derece yükte 55 dereceyi geçmiyor. bence bir soğutucu almanızı tavsiye ediyorum.
Soğutucuyu atar mısınız ?

SE-214 XT modeline bakabilirsiniz. Macun için ise Arctic MX4 olabilir. Macunun çakması çok. Orijinali Teknobiyotik'ten alınabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı