İşletim sistemi değişirse eski sistemin ürün anahtarı halen kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 839
A

Adsız 1

Ziyaretçi
Merhaba, ben şu anda Windows 10 kullanıyorum ve kendi bilgisayarımın orijinal sistemi Windows 8.1 Pro olduğunu öğrendim. Çünkü bilgisayarımın arkasında Windows 8.1 Pro ürün anahtarı vardı. Ben bu bilgisayarın önceden kullanıldığını ve sonradan satın aldığımı öğrendim. Satın aldığım kişi sanırım Windows 10 yüklemiş ve öyle satın almışım. Şimdi Windows 8.1 yüklersem ve bilgisayarımın arkasındaki ürün anahtarını kullanırsam orijinal olup etkinleşir mi?

Merhaba, eğer satın aldığınız kişi ürün anahtarını kendi kullandığı işletim sisteminde veya farklı bir sistemde kullanmıyorsa, o ürün anahtarı kullanılmıyorsa kullanabilirsiniz.

Kullandığınız işletim sistemi zaten orijinal değil mi? Windows 10 çıktığında herhangi bir işletim sistemini güncellemeniz için uyarı veriyordu, o şekilde güncellendiyse zaten orijinal Key ile geçiş yapılmıştır.

@Heulse, anlattığım gibi benim bilgisayarım önceden kullanılmış ve kullanan Windows 10 yüklemiş. Orijinal sistem Windows 8.1. Yani şimdi Windows 10'da "Windows'u etkinleştir" uyarısı var ve kişiselleştirme yapamıyorum. Kısacası Windows 10 orijinal değil. Windows 8.1 anahtarının da hangi tür anahtar olduğunu da bilmiyorum.
Model: E5-571G-34R0.
Belki buradan bulabilirsiniz.

Eğer kullandığınız bir dizüstü bilgisayar ise, genelde zaten windows lisansı gömülü olarak geliyor, eğer ilk sahibi güncellemeyi yasal yollardan yapmış ise windows 10 orjinal olarak kullanıyorsunuzdur. Bildiğim kadarıyla Microsoft elinde hali hazırda orjinal ürün bulunan kişilere ücretsiz windows 10 yükseltmesi sunmuştu. Eğer siz windows 8.1 yükler ve bu ürün anahtarını kullanırsanız evet orjinal olarak kullanmış olursunuz. Yanlış bilgi verdiysem bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

@Heulse, anlattığım gibi benim bilgisayarım önceden kullanılmış ve kullanan Windows 10 yüklemiş. Orijinal sistem Windows 8.1. Yani şimdi Windows 10'da "Windows'u etkinleştir" uyarısı var ve kişiselleştirme yapamıyorum. Kısacası Windows 10 orijinal değil. Windows 8.1 anahtarının da hangi tür anahtar olduğunu da bilmiyorum.
Model: E5-571G-34R0.
Belki buradan bulabilirsiniz.
Bilgisayarın altında ki 8.1 key ile beraber windows destek kısmına bir yazın isterseniz. Onlar bizden daha yardımcı olucaklardır resmi yollarla. Ancak siz başka bir şekilde halletmek isterseniz Windows 10 crack gibi şeyler var, onları kullanabilirsiniz.

Adsız 1, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı