İşletim sistemi olan M.2 SSD'ye nasıl Secure Erase yapılır?

ArmindoBrumaa

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar dizüstü bilgisayarımda birisi Samsung diğeri Kingston olmak üzere 2 tane M.2 disk bulunuyor. İşletim sistemim ise Samsung üstüne kurulu. Samsung Magician üzerinden işletim sisteminin kurulu olduğu diske Secure Erase yaparsam bir tehlike olur mu?

Hocam Secure Erase dediğiniz işlem SSD'nin içerisindeki bütün hücrelerin fabrika ayarları seviyesinde bir silme işlemi. İçerisinde Windows varken yapamazsınız. Farklı bir disk üzerinde Windows'un çalışması, işlem yapacağınız diskin ikincil disk olması gerekiyor. Aksi taktirde, hiçbir şeyi kendisine yediremezsiniz. 😅

Hocam Secure Erase dediğiniz işlem SSD'nin içerisindeki bütün hücrelerin fabrika ayarları seviyesinde bir silme işlemi. İçerisinde Windows varken yapamazsınız. Farklı bir disk üzerinde Windows'un çalışması, işlem yapacağınız diskin ikincil disk olması gerekiyor. Aksi taktirde, hiçbir şeyi kendisine yediremezsiniz. 😅
Peki önce işletim sistemi olmayan Kingston diskime Secure Erase yapsam. Sonra format atıp Secure Erase olmuş olan Kingston diskime Windows 10 kurup bu defa da Samsung Magician ile Samsung diskime Secure Erase yapsam olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı