İşletim Sistemi Yapmak

Cervis

Megapat
Makaleler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Çevre Mühendisi,Çevre Görevlisi,Çiftçi
Kendi işletim sistemimizi yapmak mümkün mü? Linux tabanlı vs. bir şeyden bahsetmiyorum, sıfırdan oturup kendimize ait bir işletim sistemi yapmaktan bahsediyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan, deneyen, merakı olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ticari amaçlı değilde daha bireysel amaçlı düşüncem o yönde nasıl bir programlama dili bilmek gerekir C++ gibi mi yoksa başka diller mi ?

Peki öneriniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Bios'un ayrıntılarına inmelisin. Sonra işlemcinin yapısına sonra anakartınkine ve kuzey köprüsüne. HDD'lerin kullandığı küçük yazılımları ve bağlantı arabirimlerini. Nasıl iletişim kurduklarını. Kısaca bit bit bilgisayarı çözmen gerekir.

İşletim Sistemi yapmak imkansız değil. Ama çok büyük bir emek ve ekip gerekir. Kısacası çok uzun iş. Linux ile yapmak biraz daha kolay.

Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan dolayı düzenleme ve geliştirme yapılabilir sıfırdan yapmak yerine geliştirmeyi denemen daha iyi bir seçim olacaktır. Sonuçta Edison elektriği başkası bulmuş benim uğraşmama gerek yok deseydi hala karanlıkta oturuyor olurduk

Yaparsın imkansız değil ama çok ileri seviye programlama, donanım bilgisi lazım. Birde ekip ve 4-5 sene. Kimse kullanmaz. Pazara giremezsin. Çok fazla patent davaları açarlar. Avukat parasından iflas edersin.
Yapacağı varsa da hevesi gitmiştir.

Bilmeyenler için heves ile başlar öğrendikten sonra hatırlatılsa böyle yapıcaktın diye kim uğraşır onunla durumuna gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…