İşletim sistemi yazmak için kaynak önerisi

Sen işletim sistemi yazamazsın, bunun için kafadan on yılını c ve sistem programla konusunda kendini geliştirmek için harcamalısın. Şu an senin yapabileceğin maksimum milletin yaptığı bot loadere bağlı bir callback içinde video memory'e hello word yazdıran bir kodu derlemek olur.
 
Sen işletim sistemi yazamazsın, bunun için kafadan on yılını C ve sistem programla konusunda kendini geliştirmek için harcamalısın. Şu an senin yapabileceğin maksimum milletin yaptığı bot loadere bağlı bir callback içinde video Memory'e hello Word yazdıran bir kodu derlemek olur.

Çok karışık kafa yoracak bir şey olmayacak arama yeri bile olmayacak.
 
Abin ile iddiaya girerek yapılacak bir şey değil bu. Yukarıda benim zamanında uğraşarak yazdığım uzun bir mesajım alıntı yapılmış, halen daha gayet açıklayıcı bir mesaj kanımca. Belki Assembly'si daha insancıl olan bir işlemci mimarisinde boot edilebilir programlar yazabilirsin, ki böyle bir şey için birisiyle iddiaya giriyorsan sende bu denli bir teorik bilgi birikiminin olduğunu düşünmüyorum.

Amacım haklı çıkmak değil fakat ben zaten merak edip böyle bir şeye girecektim fakat hiç Windows kaynağı bulamamıştım yani uzun zamandan beri merak ettiğim bir şey.
Windows'ta WSL diye bir nimet var, Linux ortamını sana sunuyor. Gerekli aleti edevatı oraya kurabilirsin eğer bulduğun kaynakları kullanmak istiyorsan. Hevesini almana yarar en azından. WSL Kurulum Rehberi
 

Geri
Yukarı