İşletim sistemi yüklü bilgisayarlar arası disk değişimi yapma

arikeness

Femtopat
Katılım
28 Eylül 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 1 bilgisayarda yüklü NVMe SSD diski başka bir bilgisayara taktığımda açılmama yapması söz konusu mudur? Açılmadı diyelim diski tekrar eski bilgisayara taktığımda sistem dosyalarının bozulup eski bilgisayardada görüntü alamamaktan korkuyorum. Veya sistem açıldığında eski PC'nin driverlarını kaldırmam gerekir mi? Bir Update aldığında çakışmalar yaşanıp widowosun açılmaması söz konusu olur mu? Ya da bu işlemi yapmam için başka yöntemler var mı? Acronis'in böyle bir toolu olduğunu söylediler ama bulamadım yön gösterme şansınız var mı?
Teşekkürler.
 
İçinde ne yüklü olursa olsun açılması lazım. Eğer o işletim sistemini kaldıramayacak kadar güçsüz bir bilgisayar değilse sıkıntısız açar. İşletim sistemi bu diskte kuruluysa ve bu diskteki işletim sistemini kullanacaksanız ilk açtığınızda birkaç sürücü yüklemeniz gerekebilir.
 
Başka bir bilgisayara takıp aynı Windowsu orada kullanmaktan bahsediyorsan evet açılmayabilir, çünkü diskin EFI bölümünde tutulan önyükleyici (Windows'u başlatan asıl şey budur.) anakarta kayıt edilir, siz SSD'yi başka bir anakarta taktığınızda o anakart bu kayıt işleminden haberdar olmadığından EFI'yi görmeyebilir, aynı şekilde eğer ilk sistemi SSD çıkartılmış vaziyetteyken açmaya çalışırsanız ilk sistemde de anakart o disk içerisindeki EFI bölümüne artık erişimi olmadığını görüp var olan kaydını silebilir, bu kaydı geri getirmek mümkün sanırım ama pek detayını bilmiyorum. Harici bir USB'den Windows ISO bootlayıp CMD içerisinde komutlar girerek önyükleyiciyi yeniden yaratmayı falan gerektiriyor, biraz uğraştırıcı ve çalışacağından da emin değilim.
 

Geri
Yukarı