İşletim sistemine geçişte monitör kapanıp açılması

Hüseyin KUŞ

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda oyun oynarken zaman zaman sorun yaşadığım ve de ihtiyacım olmadığını düşündüğüm için bu yazını görerek onboard ekran kartımı kapatmaya karar verdim. Ana kartım Asus p8Z77 V-LE PLUS. Bios ayarlarını biraz karıştırarak Graphics Configuration sekmesini buldum. Buradan Prymary Display Seçeneğini AUTO iken PCIE yaptım. Başka ayarlarda vardı ama yukarıda yazılanlarla alakası yok gibiydi ya da vardı ben anlayamadım. Kaydedip bilgisayarı yeniden başlatınca bilgisayar açılırken, windows 7'nin hareketli pencereli siyah ekranından tam işletim sistemine geçeceği sırada monitör kapanıp açıldı.

Ben bunu sorun olarak algılıyorum ki önceden böyle olmuyordu. Önemli bişey değildir belki ama sinirimi bozdu. Değiştirdiğim bu ayarları eski haline getirmeme, hatta bios ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeme rağmen sorun devam etti. Graphics Congiguration altındaki diğer ayar seçeneklerini aşağıdaki resimde gönderiyorum. Şu an resimde ne yazıyorsa o şekilde ayarlarım. Bu ekran kapanıp açılma sorununu nasıl çözerim. Yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı