Çözüldü İşletim Sistemini HDD'den SSD'ye Nasıl Geçiririm?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Seha Avunduk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yakın zamanda M.2 SSD almayı planlıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var ki; şu an bilgisayarda bulunan HDD'deki işletim sistemini, diski komple formatlamadan silip yeni almış olduğum SSD'ye kurmak istiyorum. İşletim sisteminin DVD-CD'si şu an elimde yok (zaten biliyorsunuz ki artık çoğu PC'de writerlar bulunmuyor :D). Bu devirde işletim sistemlerinin fiyatları da malumunuz çok pahalı. Demem o ki, ben hiç korsan işletim sistemlerine bulaşmadan direkt olarak kendiminkini SSD'ye geçirebilir miyim? Ya da korsan bile olsa diski komple silmeden nasıl SSD'ye geçiririm? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

EDIT: Bir şeyi belirtmeyi unutmuşum, özür diliyorum. Sistemin kurulu olduğu disk 1TB, yeni alacağım SSD 250GB.

Son düzenleme:
Çözüm
Dikkatli okumamışım tekrar okuyunca anladım bu videodaki adımları izleyiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Windows'un kendi sitesinde 30 gün beleş kullanabileceğin ( daha sonrasında etkinleştirme istiyor ama etkinleştirilmeden de kullanılabiliyor ) Windows 10 işletim sistemi var. Daha sonra aktifleştirmek için de 50TL'ye OEM Windows 10 alabilirsin. Ben 10 TL'ye Windows 10 almıştım 2 sene kullandıydım.
Bahsettiğim konu yeni kurulum yapmadan, eskisini yeni diske geçirebilmekti. Yine de bir şey sormak istiyorum. SSD aldım ve ona bir şekilde yeni bir windows kurulumu yaptım diyelim. Direkt boot diski olarak onu seçtiğim zaman herhangi bir sorun çıkar mı? (Yani diğer diskte de eski windowsum duruyorken)
Anladım hocam teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Benim bildiğim kadarı ile SSD'ye Windows kurup bşlatırken SSD'yi Boot ederseniz bir problem olmaz ama arkadaşlara sormakta fayda var bu arada bir yanlışım varsa özür dilerim.

O zaman içindeki verinin bir kısmını başka bir yere boşaltacaksınız. Aksi takdirde bizden istediğiniz fiziksel olarak mümkün değil. 750 GB'lık dosyayı 10 GB yapmak için bir algoritma henüz icat edilmedi.

Ha ne yaparsınız, C ve D varsa sadece C ve gerekli EFI bölümlerini taşırısnız, olur biter.

Ben de 2 sene önce yeni bilgisayar aldığımda eski bilgisayarımda 2TiB HDD'deki yaklaşık bir senedir kullandığım Windows 10 kurulumunu yeni bilgisayarımdaki 250GiB'lık SSD'ye taşımıştım, şu anda o taşıdığım kurulumdan yazıyorum.
Nasıl yaptığımı tam hatırlamıyorum, sanırım önce C diskinin boyutunu küçültüp Acronis True Image veya Clonezilla gibi bir yazılımla C ve Sistem Ayrıldı disklerinin imajını alıp SSD'ye kurmuştum. Ardından Windows kurulum diskindeki başlangıç onarımı, bir takım CMD komutları, Linux Boot Repair Disk gibi şeyler kullanarak çalışır hale getirmiştim (yanlış hatırlamıyorsam Windows 10'un yanında ekstradan Xubuntu veya Arch gibi bir Linux dağıtımını da taşımıştım, sanırım başlangıçta GNU GRUB çıkıyordu ama bu kısımdan pek emin değilim.)

İşletim sistemini taşıdıktan sonra lisansı düzeltmek için birkaç ayar yapman gerekebilir ama zor olacağını sanmıyorum. İnternette bilgisayarla gelen Retail lisansı aynı bilgisayardaki yeni kurulumda kullanmayla ilgili bir şeyler görmüştüm ama pek incelememiştim, benzer adımlar muhtemelen taşıdığın kurulum için de geçerli olur.

Son düzenleme:
O zaman içindeki verinin bir kısmını başka bir yere boşaltacaksınız. Aksi takdirde bizden istediğiniz fiziksel olarak mümkün değil. 750 GB'lık dosyayı 10 GB yapmak için bir algoritma henüz icat edilmedi.

Ha ne yaparsınız, C ve D varsa sadece C ve gerekli EFI bölümlerini taşırısnız, olur biter.
Çok teşekkür ederim.

Windows'un kendi sitesinde 30 gün beleş kullanabileceğin ( daha sonrasında etkinleştirme istiyor ama etkinleştirilmeden de kullanılabiliyor ) Windows 10 işletim sistemi var. Daha sonra aktifleştirmek için de 50TL'ye OEM Windows 10 alabilirsin. Ben 10 TL'ye Windows 10 almıştım 2 sene kullandıydım.
Bu linki gösterebilir misiniz ? Ben böyle bir şey yapmak istiyordum bulamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı