Ben de 2 sene önce yeni bilgisayar aldığımda eski bilgisayarımda 2TiB HDD'deki yaklaşık bir senedir kullandığım Windows 10 kurulumunu yeni bilgisayarımdaki 250GiB'lık SSD'ye taşımıştım, şu anda o taşıdığım kurulumdan yazıyorum.
Nasıl yaptığımı tam hatırlamıyorum, sanırım önce C diskinin boyutunu küçültüp Acronis True Image veya Clonezilla gibi bir yazılımla C ve Sistem Ayrıldı disklerinin imajını alıp SSD'ye kurmuştum. Ardından Windows kurulum diskindeki başlangıç onarımı, bir takım CMD komutları, Linux Boot Repair Disk gibi şeyler kullanarak çalışır hale getirmiştim (yanlış hatırlamıyorsam Windows 10'un yanında ekstradan Xubuntu veya Arch gibi bir Linux dağıtımını da taşımıştım, sanırım başlangıçta GNU GRUB çıkıyordu ama bu kısımdan pek emin değilim.)
İşletim sistemini taşıdıktan sonra lisansı düzeltmek için birkaç ayar yapman gerekebilir ama zor olacağını sanmıyorum. İnternette bilgisayarla gelen Retail lisansı aynı bilgisayardaki yeni kurulumda kullanmayla ilgili bir şeyler görmüştüm ama pek incelememiştim, benzer adımlar muhtemelen taşıdığın kurulum için de geçerli olur.