İşletim Sisteminin Kaç Bit Olduğunu Anlamak

sami yusuf

Kilopat
Yer
Ezana Yakalanan Cenabetler Derneği
Daha fazla  
Meslek
Ezana Yakalanan Cenabetleri Derneği Başkanı
Merhaba arkadaşlar resimde göründüğü gibi işletim sistemi 64 bit görünüyor.
Ekran Alıntısı.PNG

Ama ben kullanıcı hesapları ve aile koruması bölümüne girdiğimde postada 32 bit yazıyor ne yapmam gerekiyor bilgisayarım 32 bit mi yoksa 64 bit.
Ekran Alıntısı1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Posta uygulaması 32 bit olduğundan o şekilde gösteriyor. Çünkü posta eski bir uygulama. Sisteminde desteği biten eski bir işletim sistemi. İşletim sistemin 64 BİT.

Ayrıca 2GB RAM'li bilgisayarlara 32 BİT sistemler kurmak daha mantıklı. Windows 10 x32 kurabilirsin.

İşletim sisteminiz 64 Bit. Ama, 64 Bit sistemde 32 bit araçlar kullanılabilir. 64 Bit, geriye dönüktür.
Merakımdan soruyorum neden geriye dönüktür hocam?
Posta uygulaması 32 bit olduğundan o şekilde gösteriyor. Çünkü posta eski bir uygulama. Sisteminde desteği biten eski bir işletim sistemi. İşletim sistemin 64 BİT.

Ayrıca 2GB RAM'li bilgisayarlara 32 BİT sistemler kurmak daha mantıklı. Windows 10 x32 kurabilirsin.
32 bit sistem kurmak niye daha mantıklıdır?

Merakımdan soruyorum neden geriye dönüktür hocam?

Çünkü bütün 32 Bit eski programları 64 Bit'e yamalamak yerine, 32 Bit uygulamalarını çalıştırabilen 64 Bit yapmak daha kolay ve zahmetsiz.

Bu yüzden hala 32 Bit ile çalışan programlar kolaylıkla güncelliğini korumaktadır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı