İşletme okunur mu?

İşletme, multidisipliner bir bölüm. Sizi spesifik olarak bir şeyin uzmanı yapmaz ama her şeyi yapabilecek eğitim verir. Yani bir işletme mezunu ekonomi, yönetim gibi konulardan alakasız görünen konulara kadar her alanda istihdam edilebilir. Bana soracak olursan işletme seçerken üniversitenin imkanları göz önüne alınarak seçilmeli. Sadece işletme bölümü özelinde okunmayacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar sizce işletme okunur mu? Fikriniz nedir? Başka neye yönelinir?
İktisat mezunun biri olarak söylüyorum, çevrende torpilin yoksa okunulmayacak bir bölüm ha o kadar torpilin falan varsa zaten ne okursan oku her türlü bir iş yaparsın lakin işletme artık ölü bir alan; Fazla genel bir bölüm artık Muhassebede yapıyorsun, pazarlamada yapiyorsun, IK finans yonetimim ve bir çok alanda iş yapıyorsun lakin hepsinden az az ve bir takım bilgilere yarım yamalak bilerek mezun oluyorsun.
Piyasada aşırı mezun oldu artık kimse düzgün bu sektörde iş bulamıyor ben bile 1-2 sene bitirdikten sonra boş boş gezdim ki benim CV dolu ben Lise hayatım bittikten sonra çalışmaya başlayana bir insan olarak söylüyorum. CV sanki olumsuz bir gerileme yarattı gibi.
Tek başına diploma hiç bir iş yapmıyor yanına bir takım şeyler koyman gerekiyor güncel piyasa çok fazla değişken bir durum senin bunları takip edecek kapasiten ve bunları işleyecek bir takım bilgilere sahip olman gerekiyor Excel SQL Power BI en basitinden Power BI amatör bir düzeyde 3-4 saate öğrene bileceğin bir şey iken Türkiyenin en kaliteli okullarında hiç bir şey öğretmiyorlar bu konu hakkında ki Türkiyede firmalar eski kafa olduğu için EXCEL bilmen gerek
Ayrıca maaş beklentisi belirsiz bir meslek biri 100.000 TL diyor birisi asgari ücret ver abi bana yeter diyor piyasa asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.
Bölüm seni hiç bir şekilde yönlendirmiyor örnek Hukuk okursan Avukat olma olasılığın çok yüksek veya TIP okuyup doktor veya hemşire ama İşletmede soru işareti o soru işareti senin doldurman lazım ama soru işaretinin sen doldurdunda piyasa seni isteyecek mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı