İsmimi değiştirmek istiyorum

Laniakeea

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, ismimi değiştirmek istiyorum fakat nasıl yapacağım hakkında iyi bir fikrim yok, kendimce bir araştırma yaptım internette fakat hukuk hakkında da çok bilgim olmadığı için pek aydınlanamadım. Bugün nüfus müdürlüğüne gidip danıştım, ismimde bir yazım hatası vb olmadığı sürece onların bakmadığını bunun için adliyeye gitmem gerektiğini söylediler, adliye de mahkemeye gitmem gerektiğini söyledi, eve döndüm ben de :d mümkünse üniversite kayıtları başlamadan değişmesi uygun olur benim için fakat pek mümkün olmadığını da biliyorum o sürede, üniversitede yeni ismimle hitap edilmesini istiyorum sadece, ömrüm boyunca zor alıştırırım yeni ismime, üniversitede de böyle kalırsa ismim. Lütfen mümkünse aptala anlatır gibi anlatın, hukuki süreçler hakkında bilgi sahibi değilim çünkü. İsmim şu an bilal, deniz yapmak istiyorum. Mümkünse ismin önüne ikinci isim olarak ekleme hakkında da faklı bir süreç varsa anlatabilirsiniz çünkü hangisini yapmak istediğim konusunda henüz tam karar verremedim. Maliyeti hakkında da aşağı yukarı da olsa bilgilendirebilirseniz faydalı olur :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl soruna gelecek olursak basit maddi hata dediğimiz yani bir iki harf gibi durumlar yoksa nufüstakilerin dediği gibi mahkemeye başvurman gerekli ve sürecin pek kısa olacağını sanmıyorum. Çünkü dosya işlenecek dava görülecek vesaire. Tam işleyişi öğrenmek için bir avukatla iletişime geçebilirsin. Ancak bildiğim kadarıyla bu davayı açmak için haklı bir sebebe sahip olman gerek. Bunun çizgileri ilgili kanunda belirtilmiş.

Google'a giriyorsunuz ve arama yerine isim değişikliği davası yazıyorsunuz. Bununla ilgili hukukçuların yazdığı, resmi, gayriresmi, kişilerin tecrübesi vs. birçok kaynak çıkıyor. Bunlardan faydalanabilirsiniz. En garanti yol ise bir avukata danışmak olacaktır. Bir teknoloji sitesinde çözüm bulacağınızı zannetmiyorum.

@Asosyal Necmi ismini testere necmi yapalım, şaka bir yana @Shimada Sensei savcı.

Ne savcısı.
Şimdi yaşınız küçük olsa idi babanız çıkıp yazan kişi yanlış yazmış derdi de, o iş geçmiş gibi. Bence zaten bilal cuk oturmuş ama sanki biraz Tahalık, Berklik bir sıfatınız da var deniz yakışmaz bence Taha, Bilal vallahi 10 numara oldu ellerime sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı