Dedikleriniz doğru. Maalesef Arap'lar, zamanında kendini koruyan güce ihanetlerinin bedellerini hala ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Ben bunu burada senelerdir diyorum ve demeye de devam edeceğim. Ben gerçeği ya da tarihi inkar etmiyorum. Osmanlı'ya ihanet, ardından Türkiye'ye karşı yaptıkları, destekledikleri, aldıkları kararlar. Bunlar acı da olsa doğru.
Benim bu konuyu açmamdaki amaç, ölen ve hayatları mahvolan sivillere dikkat çekmek. Ben Arap sevicisi değilim, Yahudi düşmanı da değilim. Ilımlı ya da birilerine tarih öğretmeye çalışan birisi de değilim. Bu tartışmalar forumda günlerdir sürüyor ve ben yoruldum, sitemim de bunaydı. Siviller üstüne açılan bir konuda bile tartışmanın buraya gelmesi, insanı yoruyor artık. Size EU4 örneği vermem Arap isyanları ile alakalı değil, toprak olayları ile ilgiliydi. Orada Filistinliler'in topraklarını vermesi kadar, İngilizler'in ikili oynaması da etkilidir. Benim dikkat çektiğim buydu.
Bugün Araplar ve Osmanlı hakkında uzun uzun konuşulur ki konuşmamıza bile gerek yok, yazılan ve çizilen makalelerin, kitapların haddi hesabı yok. Ancak bugünün meselesi orada yaşanmakta olan DRAM. Benim konuda başından beri dediğim şey bu.
Bu konuyu başka bir konuda da tartıştık. Orada da konu ile alakalı mesajlarımı yazdım: