İsrail roketleri ile yıkılan binalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asla savaşı destekleyen bir insan olmadım hiçbir şekilde. Fakat ülkenin de kendini koruma hakkı her zaman vardır.

Takip ettiyseniz ortada hiçbir şey yokken, Kadir Gecesi'ni eda eden vatandaşlara ses bombaları atılıp mermilerin sıkılması, ayırca üstüne Türk muhabirlerin de yaralanması sonucunda filistin tarafından cevap verildi. Bu nefs-i müdafaa'dır ki zaten yıllardır var olan savaş durumundan bahsediyoruz. Bu kışkırtmak değil de nedir?

Hepsi otursaydı, onlar sıksaydı Filistinli'ler de avel avel baksaydı mı? İnsanlar bunu mu bekliyor?

Maksat anti-semitistlik değil, asla böyle bir düşüncesi yok kimsenin. Maksat yaşananları insanların az buçuk şu dar pencere yerine tam perspektifle bakmasını sağlamak. Bugün Filistin'de önleri alınamazsa yarın bir gün savaştıkları "vadedilen" toprakları için burnumuzda bitip, bize karşı aynısını yapmaya kalkacaklar. İsrail'in yaptığı şey kendisini savuma değil, "üstün ırk, üstün din" felsefesiyle dünyanın kukla oynatıcısı olmak.

Hocam olayin baslaticisi filistin degil oncelikle bunu soyleyeyim İsrail filistinden toprak satin aldi e haliyle toprak senin kudus topragi senin ama adam gelip senin yerine senin parayla aldığın yere konuyor, ibadet ediyor bu olayin baslaticisi filistindir.
 
Dedikleriniz doğru. Maalesef Arap'lar, zamanında kendini koruyan güce ihanetlerinin bedellerini hala ödüyorlar ve ödemeye de devam edecekler. Ben bunu burada senelerdir diyorum ve demeye de devam edeceğim. Ben gerçeği ya da tarihi inkar etmiyorum. Osmanlı'ya ihanet, ardından Türkiye'ye karşı yaptıkları, destekledikleri, aldıkları kararlar. Bunlar acı da olsa doğru.

Benim bu konuyu açmamdaki amaç, ölen ve hayatları mahvolan sivillere dikkat çekmek. Ben Arap sevicisi değilim, Yahudi düşmanı da değilim. Ilımlı ya da birilerine tarih öğretmeye çalışan birisi de değilim. Bu tartışmalar forumda günlerdir sürüyor ve ben yoruldum, sitemim de bunaydı. Siviller üstüne açılan bir konuda bile tartışmanın buraya gelmesi, insanı yoruyor artık. Size EU4 örneği vermem Arap isyanları ile alakalı değil, toprak olayları ile ilgiliydi. Orada Filistinliler'in topraklarını vermesi kadar, İngilizler'in ikili oynaması da etkilidir. Benim dikkat çektiğim buydu.

Bugün Araplar ve Osmanlı hakkında uzun uzun konuşulur ki konuşmamıza bile gerek yok, yazılan ve çizilen makalelerin, kitapların haddi hesabı yok. Ancak bugünün meselesi orada yaşanmakta olan DRAM. Benim konuda başından beri dediğim şey bu.

Bu konuyu başka bir konuda da tartıştık. Orada da konu ile alakalı mesajlarımı yazdım:

Hani PKK'nın bize karşı bir karalama kampanyası vardı hatırlıyor musun? Sivil kılığına girip hastanelerde depo yapıp sonra vurulunca Türkiye sivilleri vuruyor demesi. Sen inanıyor musun ki görüntüdeki diğer yüksek binalardaki çekim yapanları, bu binaları vuran uçak, obüs, havan ile vuramasınlar. Vurulan yerler HAMAS karargahları depoları ve konutları. Sivillerin falan direk olarak vurulduğu yok. Ortada sivil saldırısı varsa bunu asıl olarak yapan HAMAS.

Sadece örnek ve benzerlik açısından (toprak işgalleri vs hariç oldukça benzer) söylüyorum.
Filistin - Ermenistan
İsrail - Azerbaycan gibi benim gözümde. Sivillere saldırıp sivil demagojisi yapan aynı adamlar. Hepsi birer katil ve masum değiller.
 
Hocam olayin baslaticisi filistin degil oncelikle bunu soyleyeyim İsrail Filistinden toprak satin aldi e haliyle toprak senin Kudus topragi senin ama adam gelip senin yerine senin parayla aldığın yere konuyor, ibadet ediyor bu olayin baslaticisi Filistindir.
Buyrun efendim harita. Satın alınan topraklar ortada.

İsrail devletinin ilk kurulduğu sınırlar neresi, şu anki işgal ettiği sınırları neresi?

Demek ki bizim ülkemizde de bir miktar toprak alıp (ki inanın aşırı derecede yabancı toprak sahibi var ülkemizde) isyan çıkarsalar, ortamızda devlet kurup işgale başlasalar kimse ses etmeyecek, ben bundan bunu anlıyorum. Zira aynı şey Filistin için olmuş, kanıtlarıyla ve delilleri ile ortada.

filistin_-_israil_510.jpg
 
Buyurun efendim harita. Satın alınan topraklar ortada.

İsrail devletinin ilk kurulduğu sınırlar neresi, şu anki işgal ettiği sınırları neresi?

Demek ki bizim ülkemizde de bir miktar toprak alıp (ki inanın aşırı derecede yabancı toprak sahibi var ülkemizde) isyan çıkarsalar, ortamızda devlet kurup işgale başlasalar kimse ses etmeyecek, ben bundan bunu anlıyorum. Zira aynı şey filistin için olmuş, kanıtlarıyla ve delilleri ile ortada.

Eki Görüntüle 1024665

Hocam telefondayim mumkunse biraz daha net atar misiniz tam okuyamiyorum.
 
Bizim burada yaptığımız şey devlet işimi?
Bizim burada yaptığımız herkes kendi doğruları ile fikrini beyan ediyor. Bende beyan ettim ve hala fikrimin arkasındayım daha önemli işlerimiz var. Aşımız yok her hafta yüzlerce insan ölüyor kiminin kardeşi kiminin annesi kiminin babsı. Bizim insanımız ölüyor bu konu daha önemli mesela.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı