İsrail'i kim durduracak ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm Müslüman ülkeler birleşse durdurulur. Ve dünyanın en güçlü ülkeleri oluruz. Ama bizim Müslüman vatandaşlarımız anca bir birimizle kavga ederiz iç savaş gibi ülke yönetimimiz var.
1. Dünya savaşında osmanlının politikası İslam birliği idi. Sonra araplar bizi arkadan vurdu :)
 
Araplara güven olmaz.
Peygamber efendimiz zamanında da darbe yedik Osmanlı zamanında da. Tekrar olursa tekrar yiyeceğiz.
 
Türkiye bu konuda bağımsız hareket etmek zorunda yoksa sonumuz "Gazze" gibi olacak. Bir sürü müslüman ülke var bunların başında dünyaya kafa tutmuş olan İran geliyor fakat onlar ses etmiyorsa bizim etmemiz sadece aptallık olur.

Her koyun kendi bacağından asılır derler önce kendi bacağımızı kurtarıp dünyaya kafa tutacak pozisyona gelince düşünebiliriz Gazzeyi.

Yanlış anlaşılmak istemem masum insanların hatta çocukların ölmesini istemiyorum yüreğim el vermiyor fakat elden birşey gelmez.
Elden bir şey gelmez mi? Ses etmeyelim mi? Dostum orada katliam oluyor ve biz susacak mıyız. Ben senin gibi düşünmüyorum ben gerekirse gider savaşırım ölürüm daha iyi.
 
İsrail'i kimse durduramaz bence. Eğer durduracak olsaydı çoktan durdurmuş olurdu.
 
@Ahmet Altunova

Devir artık savaş devri değil hocam. Kalemin kılıçtan keskin olduğu dönemdeyiz. Önce diplomatik gücü eline alacaksın sonra elini masaya vuracaksın.
Savaş devri değil mi? Dostum savaş hiç bir zaman bitmedi, bitmeyecek ve bitmez. Ben senin susma lafına biraz bozuldum bir katliam olacak bizde susarsak yarin o bize de gelir katliam.
 
Arkadaşlar birde şu gerçek var ki Filistin' de sürekli İsrail ' e füze yolluyor. Şuan ülkemizde sürekli sirenler çalsa havadan füzeler geldiğini görsek hoşunuza gider miydi ? Tabii ki gitmez herkesin rahatı kaçar huzuru bozulur. Ama sivil kayıplarına kesinlikle karşıyım. Çözülürse askeri anlamda çözülür.
 
İsrail, olayı uluslararası sistemde meşru müdafaa olarak kendi lehine meşrulaştırmış bulunmaktadır. İsrail nasıl durdurulur? sorusuna cevap bulmak çok zor. Çünkü İsrail 1948 yılından beri kendisine vaat edilmiş topraklar olarak nitelendirdiği bu bölgelerde, Filistinliler'i işgalci olarak sistemde ve kendi iç politikasında algısını kabul ettirmiş bulunmaktadır. Ama bu çocukların ve kadınları öldürmesini (özellikle siviller) pek tabi haklılık çerçevesinde göstermemektedir. Nitekim, İsrail uyguladığı savaş stiliyle ağır bir biçimde de kınanmaktadır. Savaşlarda sivillerin zarar görmemesi esas olarak alınmaktadır. Ama İsrail kendini sistemden soyutlamış ve kurallarını çiğnemiştir. O yüzden genelde çoğu uluslararası antlaşmalara taraf değildir. Büyük Türk Birliği veya Müslüman Birliği bunlar imkansız ve hayal ürünü oluşumlardır. Bu tür şeylerin peşinde koşmak saçmalıktır. Bunun en güzel örneği Türkiye'nin günümüz dış politikasıdır. Bu tür düşünceler çevresinde şekillenen dış politika, maalesef ki kıvranmaktadır. Çok uzun yazmıyorum kimse okumaz :D
 
@Uyurgezegeze
İslam devletinde diplomasi dediğimiz kavram olmadığı için sefillik içerisindeler. Eğer islam ülkelerinden bahsedeceksek İran ı ele alalım. Bu adamların ellerinde gerek "Nükleer" gerek ise "Teknik" elemanları barındırdığı için kimse ses çıkartamıyor. Yani bu adamlar elindeki gücü kullanabilecekleri için deli gibi dünyaya kafa tutuyorlar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı