ISS değişirse alınan internet performansı değişir mi?

450909

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba.
Ev interneti almak istiyoruz. Şehrin kablo altyapısı Türk Telekom'un kabloları. Ama ADSL ve VDSL sağlayan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom var. Türk Telekom altyapısı kötü olduğu için, şehirde kimse memnun değil.
Şimdi biz Turkcell'den kablolu internet alsak, ADSL veyahut VDSL; sonuç olarak Türk Telekom kablosu ile geleceği için sonuç aynı olmayacak mı? VDSL için 36 Mbps 159 TL fiyat verdiler. Aynı hız için Vodafone de ilk 6 ay 60 TL sonraki 18 ay 150 TL.
Ne yapılmalı? Nasıl bir yol izlenmeli? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızı belirleyen tek şey ISS değil.
1. Alt yapı
2. Ev/iş nereyse artık, Çekilen kablonun kalitesi
3. Modem
4. Cihazın
5. ISS
Bu 5 şey internet hızını etkiler.

Bir sürü değişken var, TT altyapısı kullansa bile TT firmadan firmaya göre farklı portlar kullanabiliyor. Atıyorum B firmasına geçince daha dandik olan porta geçirebilirler ya da aksi de mümkün.

Arkadaşların da belirttiği gibi firmaların ana sunucuları, sağladıkları IP havuzu, yönlendrime sistemleri vs. derken ihtimal çok.

Ben de Vodafone tavsiye etmem ama şansınıza belki bölgenizde iyi bir hizmet veriyor olabilirler.

Millenicom en iyi tercih altyapı sorgulayın 100Mbpse kadar dowland 8Mbpse upload paketi 149 TL AKN AKK yok tahatüt yok 7/24 canlı desteği var en iyi ISS bana göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı