ISS değiştirilmeli miyim?

RRechz

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo İdeaPad 3 (15ALC6) /AMD Ryzen 5 5500U with Radeon Vega 7 2GB Graphics /8GBram /512GB SSD
Şu an da ADSL olarak bir internet sağlayıcısına bağlıyım ve kasım ayında sanırım süresi dolacak. Zaten son bir ayda iyice rezil ettiler sundukları hızla. Şimdi sizlere bir sorum olacak. TurkNet'e geçmeyi düşünüyoruz ve şu an da altyapımız en fazla 70Mbps destekliyormuş. Sizce geçmek benim için iyi olur mu? Bir diğer sorunum ise tabloda da gördüğünüz gibi VDSL portunda boş yer yokmuş. Bu boşalır mı ya da boş port için başvuru mu yapmam gerekiyor? Tavsiyeleriniz nelerdir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-18 210011.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-18 210011.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 47
Hattınızı iptal etmeden TurkNet'e taşırsanız mevcut portunuzdan olmazsınız. Ardından paketinizi yükseltip boş port olduğu zaman VDSL'e geçersiniz. Durum çözülür.

Evet mantıklı bir çözüm. Fakat şöyle bir sorun var öncelikle burada ki ADSL altyapısı kötü. Ve son bir yıldır VDSL hattını kontrol ediyorum lakin hiç boşalmıyor. TurkNet'i aradığım zaman da konuyu bahsettiğimde cevap vermediler.

ADSL ve VDSL'de aynı saha dolabı üzerinden hizmet verilir. Aynı kablolar kullanılır. Sadece saha dolabı içindeki hat kablonuz fiziksel olarak VDSL Krone'nin birine aktarılır.

Bu dediğimiz basit bir mh anlamaz.

Peki bu dediğiniz yöntem ile başvurduk ama ya VDSL portunda boş yer olmazsa? O zaman ne yapmamız gerekiyor?

Bu yöntemle başvurursanız ADSL portunuzu kaptırmadığınız için en azından internet bağlantınız oluyor.

İşte benim amacım VDSL internet olarak bağlatmak. Çünkü ADSL gibi düşük hızlı internetler kullanmaktan artık bıktım. Öneriniz için tekrardan teşekkürler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı