ISS önerisi

CryCasher

Kilopat
Katılım
6 Mart 2019
Mesajlar
1.591
Makaleler
2
Çözümler
4
Tekirdağ suleymanpasa hurriyet mahallesinde oturuyorum burada altyapı olarak Türk Telekom fiber gozukuyor internet sitesinde ama diger Türk Telekom alt yapisini kullanan Netspeed TurkNet GIBIRNet gibi firmalar VDSL 100 verebiliyor. Alt yapimizin VAE yapa vb oldugunu nereden anlayabiliyoruz? Alt kata indigimde sadece Superonline ve Kablonet kutusu bulunuyor. Türk Telekom gormedim Kablonet'in pingleri kotu diyorlar, Superonline kullanıyorum ve o da les gibi. Türk Telekom geçeceğim diyeceğim de bir suru cikis bedeli cikacak. TurkNet gelecek diyorlar, dogru mu ve bu sene kesin gelir mi Tekirdağ'da oturup gelenler yazabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alt yapimizin VAE yapa vb oldugunu nereden anlayabiliyoruz?

Superonline:
Türk Telekom:
TürkNet:
KabloNet:
NetSpeed:
GıbırNET:
 
Superonline:
Türk Telekom:
TurkNet:
Kablonet:
Netspeed:
GIBIRNet:

Nasıl yani.
 
Altyapının VAE YAPA olduğunu nereden anlayabiliyoruz?
Veri Akış Erişimi ve Yerel Ağın Paylaşıma Açılması sadece Türk Telekom altyapısında olur. VAE Türk Telekom veya Türk Telekom altyapısını kullanan tüm abonelikler ile kullanılabilir. Ek bir şey yapılmasına gerek yok. YAPA ise Türkiye'den sadece TurkNet firmasından ve VDSL2, ADSL2+ ile kullanılabilir. Türk Telekom ilçe internet yönetim istasyonu ofis binası (TT santral) evinize ne kadar yakınsa o kadar verim ihtimali artar. TurkNet, sözleşme ile anlaşma kapsamında kendi cihazlarını koyduğu Telekom büro istasyonundaki cihaza abonesinin hattını bağlar böylece VDSL 17A'nın desteklediği en yüksek hızları iletebilir.
Mesela bana çok yakın bir yerde TT santral var. 7 yıldır YAPA var. Binayı gezdiğimde görmüştüm YAPA cihazını. Üzerinde RJ45 portu olan dikey bir kabin.
TurkNet altyapı sorgulama sayfasında benim ve tüm YAPA bölgesindekilerin sonucunda "tebrikler aktif altyapımızdasınız, 100 MBPS upload alabilirsiniz" yazıyordu ama kaldırmışlar.
TurkNet destekten öğrenebilirsiniz.

@500498 YAPA cihazının fotoğrafını paylaşabilirse siz de görmüş olursunuz.


Ne zaman gelir bilinmez, TurkNet'e ulaşabilirsin belki detay verirler.
Hemen ulaşalım. @TurkNet Destek Ayşegül.


Kablonet'in pingleri kötü diyorlar.
Kötü dedikleri bile genelden oldukça iyi. DOCSIS bölgesinde daireye kadar fiberden 9 MS fazla diye duydum. GPON altyapısında da çoğu firmadan düşük.
Kablonet altyapısını şuradan sorgulayabilirsiniz:
 

Geri
Yukarı