İSS önerisi

Samett61

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SuperOnline kullanıyordum, taahhütümün bitmesi üzerine TTNET'e geçmek gibi bir hata yaptım. 14 günlük cayma hakkımı kullanıp TTNET'den kurtulma aşamasındayım. Taahhütsüz bir internet tercih etmek istiyorum. Online oyunlarda pingin düşük olması benim için en önemli etken olacak. ADSL 16 Mbit'e kadar desteğe sahibim. TürkNet, Netspeed veya Millenicom tarafından yaşadığınız tecrübeler ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
TurkNet, YAPA kapsamında hizmet verdiği kullanıcılarda CGN yüzünden yoğun saatlerde ping artışı ve hız düşmesi sorunu çok sık yaşanıyor. VAE kapsamında işler yolunda ama sabit telefon sizin için önem arz etmiyorsa 16 Mbps için 65₺ vermenin anlamı yok.

Sabit telefona ihtiyacım yok. Yani bu durumda en mantıklı seçim hangisi olur :) Netspeed var aklımda fakat bir yerde okudum ping süresi yüksekmiş, yurtdışı çıkışlarında falan sorun varmış denildi acaba doğru mudur?

Netspeed CGN kullandığı için yoğun saatlerde ve yoğun bölgelerde ping konusunda sorun yaşanabilir. Bunun önüne ise statik IP alarak en azından CGN'den kaynaklı saçma sapan dalgalanmaların önüne geçililebilir.

Peki bu ping sorunu bütün İSS'lerde mi oluyor yoksa sadece bu yeni olan şirketlerle alakalı mı? Statik IP'yi hizmet aldığımız İSS'den mi alıyoruz?

Ping problemi altyapıya bağlıdır. Örnek veriyorum bulunduğunuz bölgede santral kutusunda 1000 kişi için sınır var . Ve herkes Türk Telekom altyapısı kullanıyor, gündüz 300 kişi kullanıyor ve 5 ping alıyorsanız, örnek olarak akşam bu 1000 kişi birden internet kullandığında pinginiz muhtemelen 50 60 civarına belki dahada yükseğe çıkabilir ve buda oyunlarda probleme neden olacaktır. Mesela Kablonet uydudan bağlantı sağladığı için ve bildiğim kadarıyla her bölgede çok yoğun bir kullanıcıya sahip olmadığı için ping problemi yaşamazsınız. Ben İstanbul Bahçelievler'de otururken Kablonet kullanıyordum ve muazzam derecede memnundum hiç bir zaman 10 ping üstüne çıktığını görmedim. Şu anda İstanbul Pendik'te yaşıyorum ve Kablonet altyapısı olmadığı için Türknet daha makul geldiğinden bu İSS kullanıyorum. Normal saatlerde 5 6 Ping oluyor, akşam saatlerinde 19:00 dan 22:00'a kadar 30 civarında seyrediyor. Sonrasında normale dönüyor. Statip İP'yide İSS'den alıyorsunuz.

Bölgesel bazda bütün firmalarda ping sorunu maalesef var, bunu denemeden görmenin bir yolu yok. Hemen statik IP almanıza gerek yok, ilk deneyip sorunun CGN'den kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız denenebilir ama pingi düşürme gibi bir yönü olmayacaktır, sadece dalgalanmalarının önünü kesecektir. Statik IP'yi hizmet aldığımız firmadan alıyoruz.

Ben TT kullanırken son 3-4 aydır yoğun saatlerde hız düşmesi ve ping sorunu yaşıyordum ama TurkNet ile daha bir sıkıntım olmadı, biraz daha kullanınca belli olacaktır, konuşmak için daha çok erken.
@Rin YAPA mısınız yoksa VAE mi ?

Ping problemi altyapıya bağlıdır. Örnek veriyorum bulunduğunuz bölgede santral kutusunda 1000 kişi için sınır var . Ve herkes Türk Telekom altyapısı kullanıyor, gündüz 300 kişi kullanıyor ve 5 ping alıyorsanız, örnek olarak akşam bu 1000 kişi birden internet kullandığında pinginiz muhtemelen 50 60 civarına belki dahada yükseğe çıkabilir ve buda oyunlarda probleme neden olacaktır. Mesela Kablonet uydudan bağlantı sağladığı için ve bildiğim kadarıyla her bölgede çok yoğun bir kullanıcıya sahip olmadığı için ping problemi yaşamazsınız. Ben İstanbul Bahçelievler'de otururken Kablonet kullanıyordum ve muazzam derecede memnundum hiç bir zaman 10 ping üstüne çıktığını görmedim. Şu anda İstanbul Pendik'te yaşıyorum ve Kablonet altyapısı olmadığı için Türknet daha makul geldiğinden bu İSS kullanıyorum. Normal saatlerde 5 6 Ping oluyor, akşam saatlerinde 19:00 dan 22:00'a kadar 30 civarında seyrediyor. Sonrasında normale dönüyor. Statip İP'yide İSS'den alıyorsunuz.

Bayrampaşa'dayım kablonet altyapısı olsada kullansak ama yok :)

Bölgesel bazda bütün firmalarda ping sorunu maalesef var, bunu denemeden görmenin bir yolu yok. Hemen statik IP almanıza gerek yok, ilk deneyip sorunun CGN'den kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız denenebilir ama pingi düşürme gibi bir yönü olmayacaktır, sadece dalgalanmalarının önünü kesecektir. Statik IP'yi hizmet aldığımız firmadan alıyoruz.

Bir de şöyle birşey söyleyeyim, Superonline kullanırken, CS:GO yurtdışı sunucuların da 40-55 arası ping alıyordum dalgalanma olmadan, evdekiler film vb. şeyler yapardı en fazla video açılırken başta 70 pinge çıkardı sonra düşerdi oyunda rahatsız etmezdi fakat bu TTNET'e geçince hem pingim 80 falan oldu hem de bir video açınca 300-500 arası ping görüyorum ve video izlendiği sürece hep ping yüksek oluyor. Aradığımda da dedikleri şeyler port aynı port nasıl oluyor öyle bizim yapabileceğimiz birşey yok. İSS kaynaklı mı sizce bu sorun?

TTnet'ten koşarak uzaklaşın derim :).

Ben TT kullanırken son 3-4 aydır yoğun saatlerde hız düşmesi ve ping sorunu yaşıyordum ama TurkNet ile daha bir sıkıntım olmadı, biraz daha kullanınca belli olacaktır, konuşmak için daha çok erken.

VAE Hocam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı