İşsiz kalmaktan korkuyorum

Bunu sene başında sorsaydın kalmazdın derdim. Şuan için bir şey bekleme. 2 sene boyunca ülke ekonomisi toparlanacak gibi gözükmüyor. Asgari ücretten illaki bulursun başlangıçta, ama beklentilerini yüksek tutma derim. Zaten asgari ücret son 2 seenedir %15-20 artıyor, herkesi asgari ücrete döndürmeye ant içmiş patronlar, baştakiler. O yüzden üniv. mezunu olmanın anlamı kalmıyor yavaş yavaş. (Mühendisim 10 yıldır sektördeyim. )

Asgari ücret ne kadar fazla artarsa, yeni mezunlar asgariyle başlamaya o kadar yakın olurlar..
Son 5 yıldır asgari ücretin altında zam alıyor diğer tüm çalışanlar. Bu yüzden aralık azalıyor her sene.
Yeni başlayan bile 2500 maaş alırken, 10 yıllık çalışan 3000 alıyor. Çünkü 10 senedir %5 zam almış :) keşke diyor asgari ücret alsaymışım yıllarca, üniversite bitirmeseydim diye dert yanıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı