Sınıfta kalmaktan korkuyorum

Kardeşim sorun sende değil hocaların ezberci zihniyetle anlatmasında. Emin ol üniversite de durum pek farklı değil. Birkaç hoca dışında çoğu yan gelip yatıyor. Demek istediğim herşey sende bitiyor. Kendini geliştirip kendin çalışacaksın. Okuldan gelip çantayı bir kenara atıp, ertesi gün o çantayı almak olmaz.

Sayısal-Sözel bölüm seçme 11. sınıfta oluyor. Yani bütün dersleri görüyor arkadaş. Bende kalmaktan korkuyorum fakat geçen sene de korkuyordum ve rahatça geçtim. Rahat ol ve derslere konsantre ol.

Kimya Hocamız 10. sınıf kimyanın kırpıldığını söylemişti, söylediği gibiyse sen gözünde büyütmüşsündür. Kimya çalışanın yapacağı bir ders, ince noktası pek yok. Bölümleri de mesleğe göre seçmen daha iyi olur. Ayrıca sözel meslek istemiyorsan sozeli hiç düşünme. Eşit ağırlıktan daha zordur ve kontenjanı az üniversitelerin. Sayısalda çalışacaksın yapacak bir şey yok.

Dostum o zaman senin yapabilceğin tek şey 3 tane zayıf bırakmaya uğraş kendini öyle benimse. Tabi geçerim dıyorsan hedefini yüksek tut benimde 10'sınıfta ilk dönem 8 taneydi ve ikinci dönem 3 dersım zayıftı ve sorumlu kaldım. Sorumlu kaldıgın derside lise son sınıfa kadar her sene sınavları olur ve her sene şansını denersin ama dikkat et o sınavları ver yoksa diplomanı alamazsın. Bunu örnek al demıyorum zayıfın çok olursa en az zayıfa getirmeye bak.

Arkadaşlar sınıfta kalmaktan çok korkuyorum özelikle bu sene 10.sınıf kolay sandım başta ama hiç öyle değilmiş, kimya ve sayısallar aşırı zor.

Kormana gerek yok ben 2 defa sınıfta kaldım 6 ve 9.sınıfta sonra her sene teşekkür ile geçtim tabi yalan yok aralarda kopyada çektim çokta çalıştığım zamanlarda oldu. Kısacası sen mücadelene ve çalışmana devam et Allah yolunu ve rıskını verir zaten. Not: Kopyayı sen çekme yanlış birşey :) ben yanlış yaptım yani kısacası :)

Kafanı toparla eksiklerini gör hem düzenli çalış hemde düzenli eğlen. Denge içinde tut 2 sinide o zaman hem mutlu olursun hemde bir işin olur.

O korku herkes de olur, sınıfı geçtikten sonra korkacak bir şey yokmuş aslında diyorsun. Stres yapmana gerek yok aşırı derecede çalışmana da gerek yok. Sınavdan bir gece önce tekrar et gerisi çorap söküğü gibi gelir. (Bu arada 9. sınıfta kalmayan öğrenci lisede daha kalmaz.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı