İstanbul depreminde binanın yıkılacağını bilmek

Depremde binam %100 yıkılacak, ondan kesinlikle eminiz. Bunu bilerek uyumak çok zor geliyor. Altımda bir saatli bomba var, 1 saniye sonra bile segmanın kırılma ihtimali var.
Fobi oldu, artık deprem oluyor gibi hissediyorum, kendi kafamda yıkılırsa şu şekilde hayatta kalırım diye planlar yapıyorum.
4 katlı binadayım, üst 2 katta kolon yok ve en üstteyim, çatım tahta; enkaz altında kalacağımı sanmam ama bina dengesiz bir şekilde yıkılacak. Ne yapabilirim sizce? Bunu bilerek uyumak çok zor.
Müteahhitle konuştuk, yeni binanın yapılıp elimize gelmesi 1 seneyi bulurmuş. Bu süre nasıl geçer bu 1 senede deprem olma olasılığı ne sizce?
Öncelikle sakin olmanızı öneriyorum. Panik hareketiyle her şeyi yapabilirsiniz ki bunu istemeyiz. Uyanır uyanmaz kendinize bir deprem çantası hazırlıyorsunuz. Ve olası bir depremde ulaşabileceğiniz bir yere koyuyorsunuz. Daha sonra binanın yeniden yapılma süresi bana uzun geldi @Xarch 'un da dediği gibi yeniden karar verip bu süreyi düşürün.

Kalp krizinden 5 dk sonra ölebilirsin, evine yarın meteor çarpabilir. Hangisinin olmayacağının garantisi var?

Arkadaş demiş zaten diyeceklerimi, sen tedbirini al şans ihtimalini düşür. Böyle düşünmek sadece zarar getirir.
Sağlıklı bir insanın kalp krizi geçirme riski sıfıra yakındır. Şu ana kadar üzerine meteor düşen ev de yok. Çok saçma benzetmeler.

Evet kötü bir yerde oturuyorsunuz. Kendim başakşehirde oturan biri olarak zeminimiz sağlam ve binamızda son derece depreme dayanıklı. Ailem zaten 99 depreminden sonra bayağı araştırarak seçmişler. Üst katta oturmanın belki avantajı olabilir, ama deprem çantasını yapmanız gerekiyor ve ayriyeten deprem anında neler yapacağını nereye saklanabileceğini öğrenmen gerek.

Umarım senin ve ailenin başına hiçbir şey gelmez.
Para olsa herkes başakşehir'de sağlam binalarda oturmasını bilir zaten.

Depremde binam %100 yıkılacak, ondan kesinlikle eminiz. Bunu bilerek uyumak çok zor geliyor. Altımda bir saatli bomba var, 1 saniye sonra bile segmanın kırılma ihtimali var.
Fobi oldu, artık deprem oluyor gibi hissediyorum, kendi kafamda yıkılırsa şu şekilde hayatta kalırım diye planlar yapıyorum.
4 katlı binadayım, üst 2 katta kolon yok ve en üstteyim, çatım tahta; enkaz altında kalacağımı sanmam ama bina dengesiz bir şekilde yıkılacak. Ne yapabilirim sizce? Bunu bilerek uyumak çok zor.
Müteahhitle konuştuk, yeni binanın yapılıp elimize gelmesi 1 seneyi bulurmuş. Bu süre nasıl geçer bu 1 senede deprem olma olasılığı ne sizce?
Bizde yeni bina ihtimali yok. Ben ne yapacağım? Bazen düşünüyorum bir şeyle uğraşmasam mı diye.

Depremi yakın zamanda beklemiyorlar.

Sağlıklı bir insanın kalp krizi geçirme riski sıfıra yakındır. Şu ana kadar üzerine meteor düşen ev de yok. Çok saçma benzetmeler.

Olay başına ne geleceğinin belli olmaması, ha yok illa her şeyde bir şey arayalım diyorsan;
1-) arkadaşın ekg sonucu gönderi de yok, %1 dahi olsa yıllık riskin var mı? Var.
2-) aa burada ne varmış: Göktaşı eve düştü

Örnekte ne anlatmak istediğimi anaokulu öğrencisi dahi anlardı, çok saçma bir eşeleme olmuş.

Biliyorum dostum öylesine sordum. Mesela bana bu sene olacak gibi geliyor.
Bir çok sismologa göre henüz İstanbul depremine belli bir süre var. Fay henüz %70’in biraz üstünde enerji barındırıyor. Bu deprem için yeterli fakat geçmiş İstanbul depremlerine bakıldığında yetersiz. Tahmini süre 2030’dan önce değil gibi. Siz genede varsa imkanınız bir müteahhit ile konuşun ve anlaşın fakat şöyle bir durum var. Müteahhit size en fazla bir kaç daire verebilir. Bunu da detaylıca öğrenin ve apartmanlardaki ile ortak bir karar alın. Hatta önce binanıza deprem testi yaptırın. Şayet çürük veya oturulamaz raporu çıkarsa devlet size 1 sene boyunca kira desteği sağlıyor. O süre zarfında da müteahhit binayı teslim eder zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı