İstanbul depreminde binanın yıkılacağını bilmek

Öncelikle sakin olmanızı öneriyorum. Panik hareketiyle her şeyi yapabilirsiniz ki bunu istemeyiz. Uyanır uyanmaz kendinize bir deprem çantası hazırlıyorsunuz. Ve olası bir depremde ulaşabileceğiniz bir yere koyuyorsunuz. Daha sonra binanın yeniden yapılma süresi bana uzun geldi @Xarch 'un da dediği gibi yeniden karar verip bu süreyi düşürün.

Sağlıklı bir insanın kalp krizi geçirme riski sıfıra yakındır. Şu ana kadar üzerine meteor düşen ev de yok. Çok saçma benzetmeler.

Para olsa herkes başakşehir'de sağlam binalarda oturmasını bilir zaten.

Bizde yeni bina ihtimali yok. Ben ne yapacağım? Bazen düşünüyorum bir şeyle uğraşmasam mı diye.

Depremi yakın zamanda beklemiyorlar.

Şikayet edeceksin. Evi kontrol edecekler mecburen yıkılıp yenisi yapılacak. Durumunu da belediyeye anlatacaksın.

Sağlıklı bir insanın kalp krizi geçirme riski sıfıra yakındır. Şu ana kadar üzerine meteor düşen ev de yok. Çok saçma benzetmeler.

Olay başına ne geleceğinin belli olmaması, ha yok illa her şeyde bir şey arayalım diyorsan;
1-) arkadaşın ekg sonucu gönderi de yok, %1 dahi olsa yıllık riskin var mı? Var.
2-) aa burada ne varmış: Göktaşı eve düştü

Örnekte ne anlatmak istediğimi anaokulu öğrencisi dahi anlardı, çok saçma bir eşeleme olmuş.

Biliyorum dostum öylesine sordum. Mesela bana bu sene olacak gibi geliyor.
Bir çok sismologa göre henüz İstanbul depremine belli bir süre var. Fay henüz %70’in biraz üstünde enerji barındırıyor. Bu deprem için yeterli fakat geçmiş İstanbul depremlerine bakıldığında yetersiz. Tahmini süre 2030’dan önce değil gibi. Siz genede varsa imkanınız bir müteahhit ile konuşun ve anlaşın fakat şöyle bir durum var. Müteahhit size en fazla bir kaç daire verebilir. Bunu da detaylıca öğrenin ve apartmanlardaki ile ortak bir karar alın. Hatta önce binanıza deprem testi yaptırın. Şayet çürük veya oturulamaz raporu çıkarsa devlet size 1 sene boyunca kira desteği sağlıyor. O süre zarfında da müteahhit binayı teslim eder zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…