İstanbul Havalimanı'nın kontrol kulesi tasarımı

Yalnız kuleyi Aecom-Pininfarina işbirliği tasarlamış. Yarışma ile seçilmiş tasarımcılar. Pininfarina, Ferrari ve başka otomobil modellerinde imzası bulunan bir tasarımcı. Yarışmadaki diğer tasarımları da buraya bırakıyorum:
foto.jpg


Kaynak 1, Kaynak 2
 
Osmanlı lalesinden esinlenerek yapılmış bir yapı. Estetik olarak güzel gibi ama işlevselliğini bilemedim. Soyut olarak tabi. Yoksa göğe doğru uzanan bi lale komik olabilirdi:) Ama kobra fikri bence daha ilgi çekici olabilirdi dünya genelinde:) “Salıyoz kobrayı varol” diye bir slogan da yapardık götürürdük valla:)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı