İstanbul Seçimine Son!

Ben ideolojim nedeniyle geçen seçim bağımsız bir adaya verdim (Aysel Tekerek) bu seçimde de hakkını yediren,kayyumu kabul eden birine oy vermeyi düşünmüyorum. Yani boykot

Yeni konu açmaya gerek yok . Olur ki bir katakulli dönerse ne olur sizce ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü bu sefer bunu yaparlarsa mutlaka yakalanırlar ve insanlar sesini çıkartır. Büyük ihtimal ile daha seçim olmadan oy çalmaya başladılar. Yarın sosyal medya üzerinden görürüz gemiler ile oy getirenleri.
Ben ideolojim nedeniyle geçen seçim bağımsız bir adaya verdim (Aysel Tekerek) bu seçimde de hakkını yediren,kayyumu kabul eden birine oy vermeyi düşünmüyorum. Yani boykot
Bakın bu düşünceniz bana göre çok yanlış. Oyunuzu elbette idelojinize göre vereceksiniz fakat oy kullanmamak AKP'ye oy vermek ile çok yakındır. Belki de İmamoğlu 1-2 oy ile kazanacak ve o oy sizin olacak. TKH kararına uymamanızı rica ediyorum.

Ben de bir anarşist HDP'li olarak oy kullanmak işe yarayan bir şey olmadığından oy kullanmamıştım. Bu sefer kullanabilirim. Boykot, demokrasi olan ülkelerde işe yarar. Ancak bizim şu an ''burjuva demokrasisi''ne bile acil ihtiyacımız var. HDP'nin İmamoğlu'nu desteklemesi bundan ötürüdür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü bu sefer bunu yaparlarsa mutlaka yakalanırlar ve insanlar sesini çıkartır. Büyük ihtimal ile daha seçim olmadan oy çalmaya başladılar. Yarın sosyal medya üzerinden görürüz gemiler ile oy getirenleri.

Dalga mı geçiyorsun? Bu ülkenin subayları komutanları Ergenekon Balyoz ile içeri alındı da ses çıkarmadık,buna mı ayaklanacak millet ?

Yeni konu açmaya gerek yok . Olur ki bir katakulli dönerse ne olur sizce ?
İlk seçimi kaybeden taraf kazanırsa bir şey olmayacak kazandık deyip geçecekler.

Fakat kazanan yine kazanırsa tekrar düşürme yoluna gidecekler. Bknz: "Ben şiir okudum içeri girdim, onunda başkanlığı düşebilir"

Ülkemizde yasama, yürütme, yargı şu an tek ağızda olduğu için "mümkün değil tekrar düşmesi" dense bile bu yapılabilir.

@hoxhaist Eskiden ülkede düşünce özgürlüğü ile ilgili hiçbir şey yoktu. Herhangi bir eleştiri yapan insan hemen içeriye alınıyordu. Şimdi de olması gerektiği gibi değil fakat artık insanlar birlik halinde düşüncelerini belirtebiliyorlar.

Ben de bir anarşist HDP'li olarak koy kullanmak işe yarayan bir şey olmadığından oy kullanmaıştım. Bu sefer kullanabilirim. Boykot, demokrasi olan ülkelerde işe yarar. Ancak bizim şu an ''burjuva demokrasisi''ne bile acil ihtiyacımız var. HDP'nin İmamoğlu'nu desteklemesi bundan ötürüdür.
Ortada de-fakto bir darbe var. Sosyalistler/Sol görüşlüler böylesi bir tabloda, gayri-meşru bir biçimde yenilenecek seçimin parçası olmayacaktır

Ortada de-fakto bir darbe var. Sosyalistler/Sol görüşlüler böylesi bir tabloda, gayri-meşru bir biçimde yenilenecek seçimin parçası olmayacaktır
Ben sosyalistlerin ve komünistkerin de çoğunun oy kullanacağını düşünüyorum. Dediğim gibi demokrasi olmayan yerde boykot hiçbir yankı uyandırmaz.
''faşizme karşı birleşmeyenler, zindanlarda birleşirler''
B. Brecht.

@hoxhaist Tepkinizi anlıyorum fakat dediğim gibi yaptığınız yanlış bir şey. Seçim gayri-meşru bir şekilde yenilenmiş olabilir fakat seçime karşı olan tepkinizi oy kullanmayarak değil de bir diktatörü yıkacak olan oyu kullanarak göstermek daha mantıklı değil midir sizce?

Ben sosyalistlerin ve komünistkerin de çoğunun oy kullanacağını düşünüyorum. Dediğim gibi demokrasi olmayan yerde boykot hiçbir yankı uyandırmaz.
''faşizme karşı birleşmeyenler, zindanlarda birleşirler''
B. Brecht.
Ekrem İmamoğlu bizim için bir alternatif değil.
Sabah akşam Allah Kitap,Yasin okumalar,İftarlar Sahurlar,Kadın Erkek ayrı havuzda olacak vaatleri uzar gider bu. Sana şunu sorayım. Bu adam AKP adayı olsaydı sırıtırmıydı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı