- Makaleler
- 110
Drone falandır o zaman. Bazen tek kullanımlık balon falan da uçuruyorlar.
Bulunduğum konum yüksek hocam. Gece olunca da öyle görünmüş.Ayrıca havaya değilde yere bakıyorsunuz sanki?
Bundan seneler önce aynı olay başıma gelmişti gece vakti balkonda otururken bir anda bu çekilmiş olan cisimin aynısını görmüştüm sabit durup arada ileri geri gidiyordu 5 dakika havada asılı kaldıktan sonra aniden parlayıp bir anda yok olmuştu uçak ya da dronela alakası yok bence benim gördüğüm bayağı yakındı o ana tanıklık etmek bile güzel bir olay.
Bu gördüğüm şey daha çok yolcu uçağı boyutundaydı tahminen. Çünkü o mesafeden geçen yolcu uçakları kadar bir boyutu vardı.Turuncu, parlayan ve futbol topu kadar bir şeydi.
Bu her ay fırlatılan starlink uydularından birisi olabilir. Işık kirliliğine yol açıyor evet, artık sürekli bunları görmek mümkün. 1 Tane görmüşsün ama ard arda kayan bir çok görebilirsin. Hatta bunun sitesi var, gidip ne zaman fırlatıldığına bakmanı isterimŞu an Çamlıca taraflarındayım ve Boğaz'a doğru bakınca yukarıda yanıp sönen, daire gibi görünen bir cisim var. Teleskop ile baktım çok ama çok net bir şekilde kırmızı ve mavi ışıkları var. Havada asılı duruyor. Sağa sola doğru az da olsa yön değiştiriyor. Görebilen var mı? Birkaç fotoğraf çektim ancak çok net belli olmuyor. Elinizde dürbün veya teleskop varsa daha rahat görebilirsiniz.
Ayrıca bunun ne olduğunu tam olarak bilen var mı?
Telefon ile anca bu kadar oluyor. Çıplak gözle daha iyi görünüyor.
Eki Görüntüle 631890
Bu da teleskobun merceğinden de bu şekilde görünüyor. Zar zor çekebildim.
Eki Görüntüle 631915
Şu an görünmüyor arkadaşlar. Sağa doğru hareket etti en son. Sanki önünde bir bulut varmış gibi, durduk yere kayboldu.
Yemin ederim aynısını yaşadım. 2. kattaki balkonumun hizasında ve 5 metre uzaktayken yavaş yavaş ilerlemeye başladı ve sonunda eski evimin olduğu Gaziosmanpaşa'dan Eyüp'e kadar gitti kilometrelerce. Turuncu, parlayan ve futbol topu kadar bir şeydi. Anlamamıştık ailecek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.