İçinde ukde kalacağına git İstanbul'da oku derim, pişman olursan da kendi kararın sonucunda pişman olursun ve eşsiz bir hayat tecrübesi kazanırsın. İstanbul'dan ziyade gitmeyi planladığın okulu araştır derim ayrıca, esas olay orada bitiyor.
Aylık 2 bin TL bursla nasıl cebinden 5 kuruş çıkmadan okuyacaksın kanka İstanbul'da yaşamıyorum ama bir hamburger 150 lira daha ne olsun.Gerçekten iyi bir üniversite kazanırsan hem burs hem yurt imkanların olur cebinden 5 kuruş para çıkmadan okursun gayet mantıklı olur ama dandik bir bölüm ya da özel okul kazanıp ailene ayda 20-30.000 TL maliyet çıkaracağın kadar da değmez.
İyi üniversite kazanan adam sadece KYK ile hayatını geçirmiyor dostum. Şu an sırf devletten, tek kanaldan ayda 17k burs alabileceğin bölümler var. Bunun dışında özel vakıflardan derece öğrencilerine, iyi okul öğrencilerine burs yağıyor.Aylık 2 bin TL bursla nasıl cebinden 5 kuruş çıkmadan okuyacaksın kanka İstanbul'da yaşamıyorum ama bir hamburger 150 lira daha ne olsun.
Tek kanal derken anlamadım biraz daha açıklarsan iyi olur.İyi üniversite kazanan adam sadece KYK ile hayatını geçirmiyor dostum. Şu an sırf devletten, tek kanaldan ayda 17k burs alabileceğin bölümler var. Bunun dışında özel vakıflardan derece öğrencilerine, iyi okul öğrencilerine burs yağıyor.
Katılmıyorum. Bence iyi bir üniversitede okudum (Galatasaray). Evet burs alabildim ama burda alabildiğim burs şu anın parasıyla maksimum 5.000 lira ediyordu. Onla da yemek bile zor yenir bir ay. Çok yüksek burs almak içni ya Türkiye'de ilk 100 vs yapılacak ve sıralamanın çok altı bir üniversiteye gidilecek (örneğin ben hazırlıktayken ilk 500 e girip İstinye üniversitesine giden ve deli gibi burs alan bir arkadaşım vardı) ya da Tübitak vs proje-olimpiyatlarında başarın olacak. Bunlar da çok ufak ihtimaller.Gerçekten iyi bir üniversite kazanırsan hem burs hem yurt imkanların olur cebinden 5 kuruş para çıkmadan okursun gayet mantıklı olur ama dandik bir bölüm ya da özel okul kazanıp ailene ayda 20-30.000 TL maliyet çıkaracağın kadar da değmez.
Tek bir madde ile burs almaktan bahsediyor. Atıyorum "İTÜ'ye 1. girdiğin için sana aylık 17.000 veriyoruz" bursu. Tabii ki de bu kadar spesifik olanlar yok, özellikle de ismi böyle olanlar. Ama var. Sınavda 5. olup İTÜ'ye yerleşirseniz KYK'ya burs diyenlere gülersiniz.Tek kanal derken anlamadım. Biraz daha açıklarsan iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.