Artçılar devam edebilir hocam. Belli olmaz. Maraş depreminde de yaklaşık 2-3 gün sürekli artçılar oldu. Duruma göre belki daha fazla uzatırlar.
Artcilar bence de devam edebilir. 10 gün falan devam eder bence ama hissetmeyiz belki bile. Öncü deprem falan diyorlar ben onu demiştim.

Artçılar belli bir süre devam eder. Hatay depreminde görmüştük. Artçılar sürekli devam ediyordu da okulların niye tatil edildiğini bilmiyorum.

@hogwartscanavarı İstanbul'un kalabalık ortamını da düşündüğümüz zaman hafta sonuyla bağlayıp 4 gün tatil olması bir önlem sayılabilir. Artçılar olacağı ve insanların nasıl panik olduğu bariz ortadayken tatil yapmaları mantıklı duruyor. Bu tatil "kesin deprem olacak" düşüncesinden ziyade ortamı sakin tutmaya yönelik bir önlem yani.

Bu gece çoğu insan çadırda kalacaktır, yarın çocuğunu okula göndermeyecek bir sürü veli de olacaktır, bile isteye üniversiteye gitmeyen gençler de olacaktır. Hiç yoktan iyi bir önlem sayılır, kafaya çok takılacak nokta bu değil.

Hocam yıkımdan ziyade ya daha büyük deprem gelirse? Yani tatilin süresini demiyorum neden 2 gün ? 2 gün içersinde daha büyük deprem mi gelecek?
Bunu su altı verileri olmadan söyleyemeyezler, muhtemelen şu an oradaki tüm araştırma bilgileri gizli tutularak işlenecektir çok acil bir durum yoksa - varsa zaten boşaltıyoruza döner durum. Onu da şu anki toplumsal IQ ile düşünürsek, sıraya girmeyi bilmeyenlerin çoğunluğu sebebiyle ben oturup beklerim 2 gün. Ha ordu v.b sistemler devreye girerse bir nebze olabilir ancak onun için de subay kalitesi ve "başgoymtan" muhabbeti tatsız... Muhabere önemlidir muharebede.

Artçıların olmaması tehlikeli zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@hogwartscanavarı İstanbul'un kalabalık ortamını da düşündüğümüz zaman hafta sonuyla bağlayıp 4 gün tatil olması bir önlem sayılabilir. Artçılar olacağı ve insanların nasıl panik olduğu bariz ortadayken tatil yapmaları mantıklı duruyor. Bu tatil "kesin deprem olacak" düşüncesinden ziyade ortamı sakin tutmaya yönelik bir önlem yani.

Bu gece çoğu insan çadırda kalacaktır, yarın çocuğunu okula göndermeyecek bir sürü veli de olacaktır, bile isteye üniversiteye gitmeyen gençler de olacaktır. Hiç yoktan iyi bir önlem sayılır, kafaya çok takılacak nokta bu değil.
Zaten tatil yapmalarını eleştirmiyorum hocam yapmaları gerekli bence de. Ama ben şuan eve girmeye bile korkuyorum. Pazartesi günü ve sonraki haftalarda korkarak geçireceğim.

Demek istediğim Öncü deprem diyorlardı bu 6.2 için en büyük deprem 7.3 gibi bi şey olacak bunu Naci Görür bile söyledi Twitter hesabından. Öncü depremse ve daha büyük tehlike varsa bizi bilgilendirirler herhalde di mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı