İstanbulkart'ı kardeşim kullandı diye 1250 TL ceza kesimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu şeye benzemiş. Kadınlar hamamina küçük erkek çocuğu sokup, o fasulyedir ondan zarar gelmez birsey olmaz :))) Ebeveynler çocuklarını yetistiremedikleri ve kuralları yasakları ögretemedikleri sürece daha cok sinirleneceklerdir. Bu konu başlığı tamamen bilgisizlikten olusturulmustur.
 
Güvenliğin öyle bir hakkı yok. Polis olsa yapabilir, fakat güvenlik "ortada can güvenliği tehlikesi olmadığı sürece" hiçbir şekilde vatandaşa dokunamaz, yapacağı tekşey kardeşinizi uyarıp, bekletip polise haber vermektir. Güvenlik hakkında şikayetçi bile olabilirsiniz.
polis az kalır. Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun, evet tarafından...
Güvenlik kişiyi alıkoymuyor kartı alıyor belediyenin verdiği yetkiyle, dediğin safsata kartın hakları belediyenin istediği gibi el koyabilir, habersiz toplatabilir. usulsuz kullanım tespitinde, bunun gibi, el koyma yetkisine sahiptir.
 
Yasak olduğu kartın arkasında yazması lazım, Ankarakart'ta arkasında kocaman yazıyor başkasının kullanamayacağı. İstanbulkartta yazıyor mu bilmiyorum.
 
Güvenlikler öyle denk geldiklerine veya canı istediği vakit, seçip insanları karta bakabilir miyiz diyor. Çıkarıp gösteriyorsun, 😅 bir kere başıma gelmişti.
4 5 kere kendim karşılaştım fotoğrafta hapishane mahkumu gibi çıktığımdan güvenlikler ben olup olmadığımı sorguluyordu. 😂
 
Arkadaşlar merhaba, bundan 1 hafta önce kendi İstanbulkart'ımı benim gibi öğrenci olan kardeşime verdim. Kendi kartını kaybettiği için benim öğrenci kartımı ona verdim. O da öğrenci olmasına rağmen ve benim kardeşim olmasına rağmen güvenlik, kartı kardeşimin elinden alıp 1250 TL ceza kesmiş. Kardeşim benden 2.5 yaş küçük ve öğrenci olmasına rağmen kart onun değil diye elinden almak nedir? Benden büyük olsaydı tamam, ikimiz de öğrenciyiz ve o benim kardeşim. Güvenlik hangi hakla kartı elinden alarak 1250 TL gibi bir ceza kesiyor? Bugün yeni kart için başvurarken 1250 TL gibi bir ceza ücretiyle karşılaştık.

İtiraz falan edebiliyor muyuz? Babam çok sinirlendi. Benim gibi öğrenci olan kardeşime kartı verdiğim için 1250 TL ceza yedik resmen çok komik. Arkadaşım olsaydı tamam ama o benim kardeşim. Benim gibi öğrenci ve aileden.

Öncelikle kardeşin ya da değil başkasının kart kullanması yasak. Aile olmuş arkadaş olmuş fark etmez. Ceza belki seçim üstü af olabilir.
 
Kardeşim benim gibi öğrenci. Kullanabiliyor olması lazım kendi kartı kayıp diye vermiştim arkadaşım olsa tamam. Böyle bir kuralın olması bile saçma benim bilmiyor olmam değil. Annem babam kullansa hak veririm cezaya çünkü öğrenci değiller.

Kimliğin gibi düşün başkası senmişsin gibi hareket ediyor. Yasal olarak bile suç.
 
Hocam size mantıklı geliyor mu?
Kardeşim de benim gibi bir öğrenci bu kartta indirim sağlanmasının ve başkasının kullanamamasının asıl sebebi öğrenci kartı olması.
Bu kart öğrenci kartı iken öğrenci olan aynı geni taşıdığım kardeşimin kullanamaması aşırı saçma. Öğrenci kartı olduğu için başkası tarafından kullanılamıyor.

Çok mantıklı geliyor bize o kart senin adına kayıtlı kardeşinle istersen aynı sınıfta oku yine de yakalanırsan cezasını ödemek zorundasın sonuçta kartı kullanırken bu kuralları kabul etmişsin.
 
Yaptığınız hatadan ders bile çıkarmıyorsunuz bir de haklıymış gibi konuşuyorsunuz. İyi ki böyle cezalar var. İnsan görünce mutlu oluyor. :D
 
Çok mantıklı geliyor bize o kart senin adına kayıtlı kardeşinle istersen aynı sınıfta oku yine de yakalanırsan cezasını ödemek zorundasın sonuçta kartı kullanırken bu kuralları kabul etmişsin.
Zorunlu olduğumuzdan kullanıyoruz İstanbul kart ile dönüyor olay.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı