İstanbul'un yaşanılabilecek yerleri

Puding Bey

Kilopat
Makaleler
1
Dostlarım merhaba, birkaç sorum olacaktı. Ben İstanbul'un en berbat, pis ilçelerinden bir tanesinde yaşıyorum. Esenyurt'ta 5 senedir oturuyoruz ailecek.
12 yaşıma kadar Bakırköy/Yeşilyurt semtinde oturdum. Çok güzeldi, ancak oraya yeniden taşınabilmek için milyonlara ihtiyacımız var.
Bütçemiz en fazla 350 bin ₺'dir. Sizin tavsiye ettiğiniz bir ilçe var mı?

Ek olarak ilçeyi / semti neden tavsiye ettiğinizi, güzelliklerini söylerseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Bakırköy'de oturuyorum ve İstanbul'un en güzel ve yaşanılabilir ilçelerinden biri olduğunu her zaman söylerim. Tabii ki mahallesinden mahallesine kalitesi değişmekle birlikte ev fiyatları da değişiyor. Geçen yaz zengin bir hödük Arap'a deniz manzaralı 9 milyonluk ev sattık

O fiyata anca Bahçelievler (bazı mahallelerinde) ve Bağcılar gibi ilçelerde giriş/ortalama bir ev bulabilirsiniz. Bahçelievler ve Bağcılar'ın bazı mahalleleri kötü değil, yaşanılacak yerleri var. İnternette ve sağda solda çok abartılıyor ama bu abartanlar Sultangazi, Esenler, Esenyurt gibi itlerin kol gezdiği semtleri görmemiş.

Anadolu yakası için bütçenize göre Tuzla derim.

Evler, arabalar, her şey çok pahalı be. Lanet olsun böyle hayata, lanet olsun bize böyle bir yaşamı layık görenlere.

İyi yazmışsınız. Bakırköyün hangi semtinde oturuyorsunuz bu arada?

Ev alacaksanız o fiyata Tuzla, Beylikdüzü gibi şehir merkezinden uzak bir yere bakın. Bakırköy'de 2+1 ev için 7 haneli fiyat çekilir.

Genel konuşursak; Beşiktaş, Bakırköy, Sarıyer üçü de iyidir. Aralarından Sarıyer'i öneririm. Hem ferahtır hem de insanları seviyelidir. Ailem, Kadıköy'de yaşıyor. Eski komşularımızın hepsi gitti. Yeni gelenler de sonradan görme. 2000'ler öncesi Kadıköy çok güzel bir yerdi, şuan ise o cazibesini kaybetti yeni taşınanlardan dolayı.

Ben de gelecek yıllarda kira ile taşınacağım. Aklımda başından beri İstanbul vardı ama kalabalık ve pahalı olması nedeniyle gözümü İzmir'e diktim. 500 liraya bile evler var, çok pahalı değil. Ömrümde hiç trafik görmedim, çok gözümü korkutuyor bu durum. Hele dolu otobüsler en sevmediğim şey, bir de trafikte takılıp yavaş mı gidecek daha?

Evet Beylildüzü gibi bir yeri çok istiyor ailem. Eskisi gibi olur mu o Kadıköy sokakları?
Çok iyi noktaya değindin, ağzına kurban.
Ben de 25 yaşıma geldiğim zaman İzmir düşünüyorum.

Pendik tercih edilebilir, aslında genele bakarsak evet direkt tercih edilemez, İstanbul'un çok daha iyi semtleri var ama o bütçe ile en oturulası yerlerden biridir, yenişehir mahallesi olarak anılan kısım izole bir alan gibi Pendik'in diğer bölümlerine göre, daha gelişmiş bir yer. Maltepe'de tercih edilebilir ancak bütçeyi biraz daha arttırmak gerek. Avrupa yakasında o fiyata oturmak mantıksız, gereksiz bir kalabalık var zaten üstüne o fiyata anadolu yakasında çok daha iyi bir dairede oturabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…