Sayısal İstatistik olasılık soru çözümü

Önce o varyansı standart sapmaya çevireceksin sonra Z dönüşümü yapacaksın o da şöyle olacak.
(X-(kitle ortalaması))/standart sapma bunu yaptıktan sonra tablodaki değerler çıkacak ona göre grafik çizip gerekli alanı işaretleyip olasılığı bulacaksın.
Örnek göstereyim:
80-70/10=1 tablodaki değeri kaç 0.3413 kalsın.
65-70/10=-0,5 tablodaki değeri için 0.5'e bakacağız: 0, 1915.
Bunları toplarsak çünkü bize bu aralığı sormuş olasılığı buluruz: 0, 5328.

Diğer sorular dağılımlarla ilgili formullerini bilsen yerine koyup rahat yaparsın kaynak için Hacettepe olasılık ve matematiksel istatistik kitabına bak orada hepsi yazıyor(internette PDF hali var).

Önce o varyansı standart sapmaya çevireceksin sonra Z dönüşümü yapacaksın o da şöyle olacak.
(X-(kitle ortalaması))/standart sapma bunu yaptıktan sonra tablodaki değerler çıkacak ona göre grafik çizip gerekli alanı işaretleyip olasılığı bulacaksın.
Örnek göstereyim:
80-70/10=1 tablodaki değeri kaç 0.3413 kalsın.
65-70/10=-0,5 tablodaki değeri için 0.5'e bakacağız: 0, 1915.
Bunları toplarsak çünkü bize bu aralığı sormuş olasılığı buluruz: 0, 5328.

Diğer sorular dağılımlarla ilgili formullerini bilsen yerine koyup rahat yaparsın kaynak için Hacettepe olasılık ve matematiksel istatistik kitabına bak orada hepsi yazıyor(internette PDF hali var).

Dostum çok teşekkür ederim. Bir arkadaş hoca tutmuş ona yaptıracağız. Aslında aşırı basit bir konu ama ilk senemde aldığım bir ders ve 4 yıl geçti üstünden tamamen unuttum. Şimdi de iş güç vs. buna zaman ayırmak istemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı