İstediğim liseye girebilir miyim?

Hayır ortalamayla alan lise kötürdür diye bir şey yok benim okulum ortalamayla alıyor fakat gayet güzel.

Güzel olabilir fakat puanla alınan liselerde, yüksek puanlı liselerde, daha çok çalışan disiplinli kesim olduğu için oradaki eğitimle oradaki eğitim arasında fark olur.
Onu anlatmaya çalışıyorum, hem de olanakları, imkanları daha yüksektir .
 
Sizinle aynı fikirde değilim.
Ben de geçen sene LGS'ye girmiş birisi olarak söylemeliyim ki çalışkanlar arasında olunca ister istemez çalışıyor insan.
Ben 8.sınıfta o kadar çalışkan değildim sadece yazılı akşamları 2-3 saat bakıyordum öyle her gün 3-4 saat çalışanlardan değildim ortalamam 94'tü denemelerde 60 65 net yapıyordum ama son zamanlar biraz baktım derslere puanla alan bir okula gittim.
İlk yazılılarımın çoğu 30 40 50 gibi notlardı.
Sınıf sonuncularındandım.
Çalışma isteğimde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen derslere biraz daha çalışma zorunluluğu hissettim ve 2.yazılılardan da 70 75 gibi notlar alarak 1.dönemi 74 ortalama ile bitirdim.
Bence insanın çevresindekiler neyse o kişi de onlara benziyor.
Ben de size katılmıyorum. Yüksek puanlı bir fen lisesinde okudum. Çevremdeki herkes çalışıyordu fakat ben çalışamıyordum o isteği yakalayamadım hiç. Kişinin içinde olması gerekiyor yoksa okul,çevre bahane. İçinde varsa açıktan da kazabilirsin, içinde yoksa iyi bir liseden de kazanamayabilirsin.
 
Kardeşim ortalamayla alan liselerden bahsediyoruz
Ortalamayla alan lise diye bir şey yok. Yerel yerleştirme dediğimiz olay var. Ortalamadan daha önemli şeyler var. Okula yakınlık, yaş, yazılan sıralama vb.
Sadece ortalaması yüksek olan öncelikli oluyor o kadar. Yeterli kontenjan varsa ortalamanın hiçbir önemi kalmıyor.
 

Geri
Yukarı