İstemediğim hayatı yaşıyorum

Merhaba. Öncelikle haftanın 6 günü bir yurtta geçiriyorum ve bu yurtta Arapça öğreniyormuşum. Bırakmak istediğimde babam seni işe götürürüm diyor. Daha önce işe gittim ve burnumu çok sürttü. Sosyal kaygı bozukluğu ve kaygı bozukluğu yaşıyorum ve bunun için her hafta psikoloğa gidiyorum kendi isteğim üzerine. Bu yurt, yani kurs 5 sene sürüyor, ben 5 sene okumak istemiyorum lakin her türlü baskı altındayım. Yaşım 17. ailemle çok kez konuştum lakin bir işe yaramadı. Okulu açığa aldılar ve açıktan devam ediyorum okuluma. Okulumu örgüne almak istediğimi belirtince izin vermiyorlar. Arkadaşlar ben bıktım. Terapi görüyorum ve bu terapi 6 gün boyunca olduğum yer yüzünden boşa gidiyor. 6 gün boyunca bir yurt evindeyim ve dışarı bakmak dahi yasak. Buraya 1 buçuk seneyi aşkın yakamı kaptırdım ve bir türlü kurtulamadım. Hayatımdan mutlu değilim. Eski günlerim aklıma geliyor ve duygulanıyorum. Okula 2 senedir gitmiyorum ve birçok şeyi unuttuğumu düşünüyorum. Şu an boşa yaşıyorum. Ne tavsiyeler verebilirsiniz? 18'i bekle falan demeyin, bende 18 olmayı bekliyorum lakin 18 olduktan sonra kendi kararıma saygı duyacaklar mı orasını bilmiyorum, büyük ihtimalle saygı duymayacaklar.

Ailenden abi, abla olarak gördüğün yakınlarınla konuş, onlar ailene durumu izah etmeye çalışsınlar. Bir işe yaramazsa da polise gitmekte fayda var.

Tahminimce İsmailağa Cemaati'dir. Çünkü onlarda isim vesaire çok geçmez. Diğerlerinde sürekli kendi liderlerinin isimlerini zikrederler. Galiba rahat bir cemaat yurdunda kalıyorsun. Eğer Nurcuların cemaatinde olsaydın bu haline şükrederdin. Birkaç arkadaşımdan biliyorum. Bahsettiğinden daha korkunç şeyler anlattılar bana. Ayrıca gözlemlediğim kadarıyla da en sapkın cemaat İsmailağa Cemaati. Birkaç defa adamların sohbetlerine katıldım. Heriflerin söylediklerini duysan aklın şaşar. İslam'a o kadar yanlış ve sapkın şeyler ekliyorlar ki adamlar utanmasalar İslam 2 diye bir din çıkaracaklar. Zaten Yusuf Ziya Gümüşel olayını biliyorsundur. Hatta beni de aynı şekilde 6 yaşında evlendirtmeye kalktılar. Lakin ailem buna izin vermedi. Yani ben de zamanında maruz kaldım onlara.

Tavsiye vermem gerekirse 18'ine geldiğinde kararına saygı duyup duymamalarını önemseme. Ben de dışarı çıkamıyorum. Hiç arkadaşım da yok. Lakin yine de mutluyum. Derslerine odaklanmanı tavsiye ederim. Şahsen ben de öyle yapıyorum. Hem 12. sınıfın 2. dönem konuları sınavda çıkmayacak. Bu sayede az da olsa üzerindeki yük kalkar. Ayrıca Arapça zor olsa da öğrenmen senin faydana olacaktır. Şahsen ben de bir şekilde Arapça öğrenmeyi başardım. Eğer sevmiyorsan yapacak bir şeyim yok maalesef.

Merhaba. Öncelikle haftanın 6 günü bir yurtta geçiriyorum ve bu yurtta Arapça öğreniyormuşum. Bırakmak istediğimde babam seni işe götürürüm diyor. Daha önce işe gittim ve burnumu çok sürttü. Sosyal kaygı bozukluğu ve kaygı bozukluğu yaşıyorum ve bunun için her hafta psikoloğa gidiyorum kendi isteğim üzerine. Bu yurt, yani kurs 5 sene sürüyor, ben 5 sene okumak istemiyorum lakin her türlü baskı altındayım. Yaşım 17. ailemle çok kez konuştum lakin bir işe yaramadı. Okulu açığa aldılar ve açıktan devam ediyorum okuluma. Okulumu örgüne almak istediğimi belirtince izin vermiyorlar. Arkadaşlar ben bıktım. Terapi görüyorum ve bu terapi 6 gün boyunca olduğum yer yüzünden boşa gidiyor. 6 gün boyunca bir yurt evindeyim ve dışarı bakmak dahi yasak. Buraya 1 buçuk seneyi aşkın yakamı kaptırdım ve bir türlü kurtulamadım. Hayatımdan mutlu değilim. Eski günlerim aklıma geliyor ve duygulanıyorum. Okula 2 senedir gitmiyorum ve birçok şeyi unuttuğumu düşünüyorum. Şu an boşa yaşıyorum. Ne tavsiyeler verebilirsiniz? 18'i bekle falan demeyin, bende 18 olmayı bekliyorum lakin 18 olduktan sonra kendi kararıma saygı duyacaklar mı orasını bilmiyorum, büyük ihtimalle saygı duymayacaklar.

Devletten yardım iste desem sanki devlet çok farklı.

Ben okudum da tam anlamadım durduk yere mi seni gönderdiler yoksa derslerin kötü diye mi yolladılar ? 2.seçenek ise geçmiş olsun ikna edemezsin. 1.seçenek ise senin yerinde olsam o durumu kendi lehime çevirip imam olmaya çalışırım. Dalga geçmiyorum. Büyük ihtimal baban dinci biri onu oradan ayrılmaya ikna edemezsin. Ben meslek lisesinden 68 ortalama ile mezun olacaktım. 2.dönem açığa geçtim. 78 yaptım. 70 altı olsaydı ortalamam bizimkiler izin vermeyecekti tekrar yks'ye hazırlanmama Allah yardımcın olsun.

Gerçekten kötü bir durum, ama bunun tek çözümü 18'ine girip yasal hak kazanman olacaktır.18 yaşına girince ailenden biraz daha bağımsız davranmanı sağlayacaktır.

Bekara karı boşamak kolay derler ya şimdi sana ben olsam şöyle yapardımcılarla, şunu şöyle bunu böyle yapcılar bir sürü şey söyleyecek. Şaman öğretilerinden şunu çok seviyorum: asla pişmanlık duyma! Ne olursa olsun bu ruhların isteğiyle olur ve bu her zaman en iyisidir.
Yani başına ne geliyorsa aslında olması gerektiği için oluyor. Farklı bir alternetif yok. İlerideki seni şimdi çektiğin zorluklar pişirecek. Umarım mutlu olacağın hayatı yaşarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı