İstemediğim liseye gidiyorum

Klaxxon

Centipat
Katılım
28 Nisan 2021
Mesajlar
111
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncellikle merhaba. Ben geçen sene LGS'ye girdim Fen Lisesi istiyordum. Ama 1.1'lik dilime girdiğim için orası gelmedi. Ama Atatürk Lisesi ve Bornova Anadolu vardı. 2. alternatif olarak Bornova Anadolu lisesini istiyordum çünkü okulumdan en yakın arkadaşlarım 1.7'lik dilimlerler oraya gittiler ben de onlarla beraber gitmek istiyordum ama ailem beni istemediğim liseye gönderdi. Evimiz diğerlerine göre daha yakın diye. Buraya kadar tamam sorun değil diyebilirsiniz ama okuldaki yüzdelik dilimler benim seviyemde değil benden sonraki en yüksek dilim 3 yani çok büyük bir fark var. Öğretmenlerim ve müdürüm her okulda olan her ödevi yapan tipleri ayırdığı için canlı derslere girmek istemiyorum. Ortaokulda ders çalışma isteğim varken artık hiç yok. Aileme birkaç kere nakil yapalım desem de nafile kabul etmediler. Bu gidişle üniversite sınavını başaramayacağım diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz derslerim de kötüye gitmeye başlayacak diye korkuyorum eskiden ortaokulda hep okul birincisiydim. Bu sebeplerden ötürü psikolojik olarak çökmüş bir durumdayım. Ne yapmam gerekiyor söyler misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce mental sağlığının düzelt. İstemediğin lisede olsa orada sevebileceğin şeyler bul. Derslerine odaklanıp orayı bir basamak olarak gör. Bunlar yeterli gelmezse (ki bana da gelmezdi) çözüm olmazsa ailenle konuş, bi arada oldukları zaman değil, birebir oldukları anları yakalamaya çalış. Umarım düzeltirsin.
 
Kendin karar vermen gerekiyor üniversiteyi kazanmak istiyorsan derslerine Çalışacaksın kazanmak istemiyorsanda sürüneceksin orada burada en iyisi derslerine çalış okul fark etmez sen derslerine çalıştığın sürece meslek lisesinde bile olsan üniversiteyi kazanırsın moralini yüksek tut :D
Sınavdan Korkacak bir şey yok yani genellikle bir ton sınavlara giriyorsun alışmış olman lazım.
Çok istiyorsan aileni biraz daha darlayarak nakil yaptırabilirsin.
Okulunun iyi yanlarını bul yeni arkadaşlıklar kur sınıfında illa sana göre bir arkadaş bulursun kafa dengi.
 
Ailen ile konuş her sene eğer puanların tutuyorsa 10. sınıfta nakil yapabilirsin eğer okulda da kontenjan var ise. Ailene derdini anlat. Eğer ailen nakil yaptırmaya pek ılımlı değil ise üzülme senin kafa dengin bir arakdaş bulursun elbet. Eğer ortaokulunda sana destek çıkabilecek bir öğretmenin varsa ailenle konuşmasını rica edebilirsin. O kadar da kafana takma çok kötü yerlerden üniversite derecesi yapmış kişiler var.
 
Böyle aileler neden var ki? Hep sorarım kendime bunu. Buna benzer bir olay benim başıma da gelmişti. Ailem zorla İmam Hatip'e göndermişti beni oysaki ben istemiyorum. Sonrasında nakil almıştık Anadolu lisesine onda da kendi tepkilerimden dolayı susarsam eğer bir şey yapmazlardı. Siz de susmayın.
 
Öncelikle sosyalleşmen lazım, illa şu an gittiğin lisede de kafa yapına uygun insanlar bulacaksındır. Arkadaşlarına bu kadar bağlanmaman lazım, ne de olsa onlar da senin gibi insanlar ancak sen onların yanına gidemedin diye bu kadar çökmüş durumda değiller. Ki senin bu arkadaş bağlılığın geleceğine bile mâl olabilir.
 
Arkadaşlar öncellikle merhaba. Ben geçen sene LGS'ye girdim fen lisesi istiyordum. Ama 1.1'lik dilime girdiğim için orası gelmedi. Ama Atatürk lisesi ve bornova Anadolu vardı. 2. alternatif olarak bornova Anadolu lisesini istiyordum çünkü okulumdan en yakın arkadaşlarım 1.7'lik dilimlerler oraya gittiler ben de onlarla beraber gitmek istiyordum ama ailem beni istemediğim liseye gönderdi. Evimiz diğerlerine göre daha yakın diye. Buraya kadar tamam sorun değil diyebilirsiniz ama okuldaki yüzdelik dilimler benim seviyemde değil benden sonraki en yüksek dilim 3 yani çok büyük bir fark var. Öğretmenlerim ve müdürüm her okulda olan her ödevi yapan tipleri ayırdığı için canlı derslere girmek istemiyorum. Ortaokulda ders çalışma isteğim varken artık hiç yok. Aileme birkaç kere nakil yapalım desem de nafile kabul etmediler. Bu gidişle üniversite sınavını başaramayacağım diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz derslerim de kötüye gitmeye başlayacak diye korkuyorum eskiden ortaokulda hep okul birincisiydim. Bu sebeplerden ötürü psikolojik olarak çökmüş bir durumdayım. Ne yapmam gerekiyor söyler misiniz?

Bardağın dolu tarafına bakmayı dene. Bu dilimle başarılı bir öğrenci olduğun ortada. Okulda adeta ışıl ışıl parlayacaksın. Öğretmenlerle aranı iyi tut. Ben en başında iyiydim hepsini çok seviyordum öğretmenlerimin. Sonra her derse girip her ödevi yapmama rağmen matematik öğretmenim 49 ile dersinden bırakınca beni nefret ettim. Teşekkür kaçırdım sağ olsun nefretlik öğretmenim. Ama sen aranı iyi tut öğretmenlerin ile. Dediğim gibi bardağın dolu tarafını gör. Parlarsın.
 
Böyle aileler neden var ki? Hep sorarım kendime bunu. Buna benzer bir olay benim başıma da gelmişti. Ailem zorla İmam Hatip'e göndermişti beni oysaki ben istemiyorum. Sonrasında nakil almıştık Anadolu lisesine onda da kendi tepkilerimden dolayı susarsam eğer bir şey yapmazlardı. Siz de susmayın.

Öyle aileler Türkiye'de çok maalesef çocuğun kararlarını umursamayarak kendi kafasına göre eğitim veriyorlar haklı olduğun konularda hep üste çıkmaya çalışıyorlar çoğu kişinin ailesi böyle ben kafaya takmıyorum fazla.
 
Merhaba, çevrende yaşadığın olayları elinden geldiğince göz ardı etmeye çalış. Sanırım 9. sınıf öğrencisisin. Henüz yolun başındasın. Bir 12. sınıf öğrencisi olarak sana verebileceğim en büyük tavsiye, ''asla pes etme'' olacaktır. Şu an arkadaş çevrende, okulunda, ailende yaşadığın şeyler seni çok etkiliyor olabilir ama şunu bil ki belirli bir zaman sonra tek düşüncen dersler olmaya başlayacak. İstesen de ''neden bu okula gidiyorum'' diyemeyeceksin. Desen dahi 5 dakika sonra unutup mecburen derse döneceksin. Çalışmayı ve en önemlisi de hevesini, isteğini ayakta tutman gerekiyor. Çünkü geçen sene 20000'e girmek için 90 net yapman yetiyorsa bir sonraki sene 90 netle 50000'e bile girmek çok zor olacak. Unutma, bu dönemde yaşadığın her şey geçici. (Ayrıca bence Anadolu lisesine gitmen daha iyi olmuş. Ben Fen lisesine gidiyorum ama başa dönsem Anadolu lisesini tercih ederdim; çünkü alan değiştirme şansın olmuyor, vazgeçemiyorsun.
 

Geri
Yukarı