İstemediğim liseye gidiyorum

Büyük ihtimalle 2 ay sonra başıma gelecek olan durum senin aksine ben daha kötü bir okula gideceğim gibi duruyor daha LGS'ye girmedim ama hayırlısı.
 
Benim mat bayağı berbat deli dehşet fen ise idare eder diğerlerinde iyiyim meslek lisesine gidersem şükür ederim çok az bir beklenti içersindeyim. Kardeşinin notları nasıldı özellikle LGS puanı.

Ders çalışmıyordu ki. Akşama kadar PS4 oynuyordu. Hatta okula bile fazla gitmiyordu az kalsın devamsızlıktan kalacaktı. Puanı da düşüktü.
 
Abilerim ablalarım ve dostları hepinize ne kadar teşekkür etsem az size anlamsız gelebilir ama yani içimde değerli yorumlarınız okuyunca çalışma isteği geldi. Dediğiniz gibi düşününce olayın ne kitap ne de okul olmadığını anladım asıl olay kendimde bitiyor. :)
 
Abilerim ablalarım ve dostları hepinize ne kadar teşekkür etsem az size anlamsız gelebilir ama yani içimde değerli yorumlarınız okuyunca çalışma isteği geldi. Dediğiniz gibi düşününce olayın ne kitap ne de okul olmadığını anladım asıl olay kendimde bitiyor. :)

İşte böyle bardağın dolu tarafından bakarsanız pozitif olursanız bir de üstüne bunu çalışkanlığınız ile birleştirirseniz başarılı olmanızı engelleyecek tek bir unsur bile yok demektir. Böyle devam.
 
Bu gidişle üniversite sınavını başaramayacağım.
Şu an ne durumdasın bilmiyorum ama gerçekten gidilen lise türünün hiçbir önemi yok. Kaldı ki senin hangi liseden mezun olduğuna bakmayacaklar bile. İsteğin kırılmasın, sürekli çalışmaya devam et. Gerçekten bak, kendi çalışmanla kazanacaksın zaten. Lisenin bir önemi yok, başarılar dilerim. Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar öncellikle merhaba. Ben geçen sene LGS'ye girdim fen lisesi istiyordum. Ama 1.1'lik dilime girdiğim için orası gelmedi. Ama Atatürk lisesi ve bornova Anadolu vardı. 2. alternatif olarak bornova Anadolu lisesini istiyordum çünkü okulumdan en yakın arkadaşlarım 1.7'lik dilimlerler oraya gittiler ben de onlarla beraber gitmek istiyordum ama ailem beni istemediğim liseye gönderdi. Evimiz diğerlerine göre daha yakın diye. Buraya kadar tamam sorun değil diyebilirsiniz ama okuldaki yüzdelik dilimler benim seviyemde değil benden sonraki en yüksek dilim 3 yani çok büyük bir fark var. Öğretmenlerim ve müdürüm her okulda olan her ödevi yapan tipleri ayırdığı için canlı derslere girmek istemiyorum. Ortaokulda ders çalışma isteğim varken artık hiç yok. Aileme birkaç kere nakil yapalım desem de nafile kabul etmediler. Bu gidişle üniversite sınavını başaramayacağım diye korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz derslerim de kötüye gitmeye başlayacak diye korkuyorum eskiden ortaokulda hep okul birincisiydim. Bu sebeplerden ötürü psikolojik olarak çökmüş bir durumdayım. Ne yapmam gerekiyor söyler misiniz?

Profesyonel ol, okulu tamamıyla sadece ders amaçlı ve diplomasını alman gereken bir kurum olarak gör. Arkadaşlarınla dışarıda istediğin kadar vakit geçirirsin.
 

Geri
Yukarı