Ben neredeyse 6 buçuk aydır berbat bir işte çalışıyorum. Normal küçük bir markette çalışıyorum. Daha önce de bununla ilgili sorular sormuştum o yüzden kısa keseceğim. Ben market küçük olduğu için tek başıma çalışıyorum. Haftada 6 gün, günde 12 bazen 13 saat çalışıyorum. Bana ilk başladığımda 18 bin ama ilk ay deneme ayı az veririm dedi. Kabul dedim 15 verdi. Sonrasında yine 15 vermeye devam etti. Maaşımı hep 2 hafta geçtikten sonra verdi. Sonrasında bir ay 13 bin verdi. Şu son 2 aydır da 10 bin veriyor. Ben de kalan parayı mecbur alışveriş yaparak tamamlıyorum ama markette bir şey yok ki o bile zor oluyor. Sigorta desen o da yok. Üstüne tarihi geçmiş malları zorla sattırmaya çalışıyor. 3 ay önce falan denetime geldiler ama patronum CHP başkan yardımcısı olduğu için 30+ tarihi geçmiş ürün çıkmasına rağmen sorun yok raporu yazıp gittiler. Şu an bile markette tarihi geçmiş enerji içeceği, peynir, tereyağ, baharat mevcut. Adam bana tarihi geçmiş yumurtayı aç tek tek sat dedi ama ben kaldırdım. Tarihi geçmiş ürünleri alan oldu ama ben herkesi uyardım alma diye. Bana görmemiş gibi yap bilmiyorum de diyor. Zaten adam belediyede dolayısı ile de ilçeyi yönetiyor. Zabıta olan bir yalakası bile var. Herkesi belediyede işe sokuyor. Kendisi belediyeden 50-60 bin alıyor. Marketten de günlük ciro 10 bin falan oluyor. Güya ben iş yapmıyormuşum bana en fazla 15 bin verirmiş. Marketi geç açsam, bir dakika telefona baksam adamın yalakası çok olduğu için hemen onu arayıp şikayet ediyorlar. Beni 1 ay önce falan bir olaydan dolayı küfür ederek kovmuştu. Ailem sağolsun beni geri işe başlattılar, zaten ailemin baskısı yüzünden bu kadar süredir işteyim. İşten çıkarsan eve gelme, seni bırakır başımızın çaresine bakarız, sana destek olmayız gibi laflar ettiler sürekli. Ben de onlara muhtaç olduğum için sesimi çıkaramadım. Ben adama geçen ayın ortasında işten çıkmak istediğimi söyledim. Adam bana Pazartesi gel çıkışını yapalım dedi. Ama sonra bana ay sonunu bekle yerine birisini bulayım hem de maaşını tam veriyim dedi ama yine 10 verdi. Ben arada kasadan para almasam mecbur taş kemirmek zorunda kalacağım. Neyse ay sonu geldi yine birisini bulamadı. Bugün 9 gün geçti ay sonundan ve ben artık yoruldum. Ailem gelmiş maaşını 20 yap falan dedi adama o da tamam dedi ama yalan olduğu bariz. Bu marketin çevresinde hastane okul ve hem jandarma hem de polis karakolu mevcut. Gerek komutanlara gerek halka anlattım hiçbiri de şikayet etmedi. Ben etsem bilinir ya da ceza almaz diye endişe ediyorum. Velhasıl kelam ben ailemi ikna ettim. Bana bugün ya da yarın çık işten dediler. Benim zaten çalışmam gereken bir üniversite sınavım var. Pazartesi doktor randevum da var. Ben bu akşam arayacağım ama bende sosyal fobi de mevcut olduğu için nasıl konuşacağım bilmiyorum. Yerime kimseyi bulamıyor çünkü bu şartlarda kimse çalışmaz. Ben çıksam marketi idare edemez, çalışacak kimse yok. Ne yapmalıyım?
Not: 23 yaşımdayım.
Not: 23 yaşımdayım.