İstenilen kelimeyi içeren .onion V3 adresi düşürmek

Makaleler
5
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
(Konu eğer düşürürsem güncellenecektir.)

Öncelikle, ".onion" adreslerinin ne olduğundan bahsedelim;
".onion" tor ağı üzerindeki kullanılan alan adı uzantısıdır. Normal ağ üzerinde alan adları ICANN tarafından üretilip satılır ama dark web üzerinde alan adları genellikle (istisnalar var, örnek: ZeroNet [".bit"]) rastgele bir şekilde oluşturularak kullanıcılara verilir. I2p üzerindeki alan adı uzantısının ".ı2p", anoNet üzerindeki alan adı uzantısının ".ano" olması gibi dünyada ki en popüler dark web ağı olan Tor ağı üzerindeki alan adı uzantısı ise ".onion"'dur.

.onion alan adları v2 ve v3 olarak ikiye ayrılır, v2/v3 fark etmeksizin tüm tor alan adları küçük harflerle a-z (latin alfabesi) harflerini ve 2-7 arası rakamları içerebilir.
V2 alan adları 16 karakter uzunluğunda iken v3 alan adları 56 karakter uzunluğundadır; tahmin edebileceğiniz gibi v3 alan adları daha güvenlidir (tahmin edilmesi zor) ve tükenmesi -v2'ye nazaran- daha imkansızdır, zaten bu yüzden v2 alan adları birkaç ay içerisinde kullanımdan kaldırılacak.

Örnek .onion v2 alan adı: facebookcorewwwi.onion
Örnek .onion v3 alan adı: eka42nncfoatoisvnbf7Q4d375hıQym5Q7qcaif6g3as3pzxb4jgvzyd.onion

Peki ben ne yapmak istiyorum?
Ben, ilk 14 karakteri "eneskeremaydin" olan V3 bir .onion alan adı düşürmek istiyorum.

Bu ne kadar sürer?
3 gündür Google Colab üzerinde mkp224o programını çalıştırıyorum, daha da çalıştıracağım. mkp224o alternatifi olan Shallot'un ölçümlerine göre 14 karakter bir alan adını düşürmek 1.5GHz işlemcilerde yaklaşık 2.6 milyon yıl sürmekte. (Elbette mkp224o ve Shallot arasında performans farkı vardır ama baz alınabilecek en doğru değer bu.)

Kısacası tamamen şans, büyük ihtimal asla düşmeyecek.

KarakterSüre
11 saniyeden daha az
21 saniyeden daha az
31 saniyeden daha az
42 saniye
51 dakika
630 dakika
71 gün
825 gün
92.5 yıl
1040 yıl
11640 yıl
1210 bin yıl
13160 bin yıl
142.6 milyon yıl

Peki neden?
Hiçbir nedeni yok, tamamen zevkine.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı