İstenilen lisenin OBP'si 0.04 fazlaysa ne yapılmalı?

gpuyaktimgalba

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650 i7-4770 16G DDR3
Ben OBP'li okula gitmek istiyordum, okul bana yaklaşık 10km falan uzak. Daha az da olabilir ama yakın sayılır. Arabayla 15dk ama 0.04 puanla kaçırıyorum, giremiyorum. Yazsam alırlar mı, alınma ihtimalim yüksek olur mu?

alınma ihtimalin yüksek ben liseye girerken 1.5obp fazlaydı ama nakille falan girdim en başa yazarsan büyük ihtimalle girersin hocam.

Hocam o puanlar geçen senenin puanları, daha bu senenin puanları belli değil. Belki bu sene taban puan 5 puan düşecek belki de artacak. Siz o okul çıkana kadar tüm tercih haklarınızı deneyin.

Önemi yok hocam öyle puanı tam tutturmana gerek yok bak şöyle düşün senin ortalam 90 diyelim okulun isteği 89 olsun. Ortalaması senden yüksek onlarca yüzlerce öğrenci o okula başvururlarsa sen yine giremezsin. Ama ortalaması seninkinden biraz yüksek bir okula yeteri kadar nakil gelmediyse ve kontenjanlar açıksa seni alabilirler.

Ben OBP'li okula gitmek istiyordum, okul bana yaklaşık 10km falan uzak. Daha az da olabilir ama yakın sayılır. Arabayla 15dk ama 0.04 puanla kaçırıyorum, giremiyorum. Yazsam alırlar mı, alınma ihtimalim yüksek olur mu?

Alınma ihtimaliniz yüksek. OBP alma puanı her sene değişiyor. Bence puanınız çok kötü değilse OBP ile tercih yapın.

İlk tercihine yaz. Garanti gireceğin bir okulu da yaz ama açıkta kalma.

Hayır. Bence tercih listesi şöyle olmalı:

1-2-3: Çok istediğin okullar.
4-5-6-7: Girme ihtimalinin olduğu okullar.
8-9-10: Kesinlikle gireceğin okullar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı