İstenilen üniversiteye bu seneki YKS puanları ile gidilebilir mi?

Tahsin Can

Hectopat
Merhaba, YKS 2024 sınavına girmiş bir öğrenciyim 261.000 sıralama yaptım. İstediğim üniversite ve bölüm: İstanbul Üniversitesi turizm işletmeciliği
Geçen sene en son 294.000 sıralamadaki öğrenciyi almış ben 261.000 sıralama ile girebilir miyim bunu merak ediyorum.
Ek olarak şöyle bir güzellik var, kontenjanı 5 artırılmış. Bu öyle aman aman bir kontenjan yükselmesi değil fakat sabit kalmasından veya düşmesinden iyidir. Sizce istediğim yere girebilir miyim?

Yüksek ihtimalle girersin ama ilk sıraya mesela 230bin civarındaki bir bölümü yaz ki bakarsın o gelir daha iyi olur senin için ama tabi puanın yüksekliği değil senin isteğin ön planda sadece örnek olarak söyledim.

Yüksek ihtimalle girersin ama ilk sıraya mesela 230bin civarındaki bir bölümü yaz ki bakarsın o gelir daha iyi olur senin için ama tabii puanın yüksekliği değil senin isteğin ön planda sadece örnek olarak söyledim.

İlk 4'e İstanbul Üniversitesi işletmeleri yazacağım 5'e İstanbul turizm yazacağım devaminda aklımda olanları yazmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı