İstiklal Caddesi'nde patlama oldu!

Bu saldırıyı PKK terör örgütü değil de başka bir terör örgütü yapsaydı o "Mantıklı düşünüyorsun." dediğin arkadaş şimdi yazdıklarını yazar mıydı diye kendi kendime düşünüyorum. Ama nedense saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı ortaya çıkınca bazıları bunu kabullenmek istemiyor ve gelip başka bir sebep aramaya çalışıyorlar. Oldukça garip geliyor bu bana.
@izmirkartali hocamın daha önce yazdıklarını okumadığın belli. Ben sadece kendisinin paylaşımlarını ve olayları yorumlama yeteneğini takdir ediyorum.

Ayrıca eminim bu yazdığı yazının herhangi bir terör saldırısıyla alakası yoktur. Terör, örgüt fark etmeksizin lanetlenmelidir. Elin suriyelisi ya da dağdaki teröristi. Kim yaptıysa benim gözümde hak ettiği iki kaşının arasına kurşundur.

Ne hikmetse seçim yaklaştığında "yine" bombalar patlamaya başladı 🤔

@izmirkartali hocamın daha önce yazdıklarını okumadığın belli. Kendisinin paylaşımlarını ve olayları yorumlama yeteneğini takdir ediyorum.

Gayet de okudum. Daha önceki konularda yazdığı mesajlardan da kendisini az çok biliyorum. "Olayları okuma yeteneği" öyle mi? :D Nedense bu "yeteneğini" sadece belli konuları saptırmak için kullanıyormuş gibi geliyor bana.

Nedense bu "yeteneğini" sadece belli konuları saptırmak için kullanıyormuş gibi geliyor bana.
Bana da o imza kısmına yazdığın ahmakça geliyor mesela :).

Ne benim, ne de kendisinin amacının konuyu "saptırmak" olmadığını senin düşünce yapında birine anlatamam. Anlatsam da anlayacağını düşünmüyorum. İki oturup kafayı çalıştırmak yerine insanlara alttan alttan PKK sempatizanı etiketi yapıştırmaman gelecekte senin hayrına olur.

Bana da o imza kısmına yazdığın ahmakça geliyor mesela :).

İmzama yazdığım "Türkiye Türklerindir." sözü Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. Üslubuna, laflarına dikkat et.

İki oturup kafayı çalıştırmak yerine insanlara alttan alttan PKK sempatizanı etiketi yapıştırmaman gelecekte senin hayrına olur.

Kimseye bir şey yapıştırmadım, sadece düşüncelerimi paylaştım. Dikkat edersen yazdığım mesajda hep "Bence.", "Bana göre." gibi ifadeler kullandım. Bunu idrak et öncelikle. Düşünce özgürlüğünü sürekli dile getirenler nedense duymak istemediği şeyleri duyunca hemen "Etiket yapıştırıyorsun." demeye başlıyor. Bak bu da garip. Sana göre düşünce özgürlüğü tek taraflı sanırım.

Bu saldırıyı PKK terör örgütü değil de başka bir terör örgütü yapsaydı o "Mantıklı düşünüyorsun." dediğin arkadaş şimdi yazdıklarını yazar mıydı diye kendi kendime düşünüyorum. Ama nedense saldırıyı PKK terör örgütünün yaptığı ortaya çıkınca bazıları bunu kabullenmek istemiyor ve gelip başka bir sebep aramaya çalışıyorlar. Oldukça garip geliyor bu bana.
Siz Bakan'ın sözlerine inanabilirsiniz. Herkes inanmak, güvenmek zorunda değil. Bize bu güvensizliği yaşatanlar utansın.
Kanlı 1 Mayıs'tan beri bu dünyadayım. Böyle olayları ne ilk defa gördüm, ne de son olacak. Neyse konuyu kişiselleştirmeye gerek yok.
10 Ekim Ankara Gar saldırısında "kokteyl örgüt" diyenler, "gerekirse karşıya geçeriz, oradan buraya birkaç bomba atarız" diyenlerin güruhu neler yapabilir, zirve nedir diye düşünürken bundan daha saçma bir kurgu görmemiştim. Kusura bakmayın.
Önceden en azından hesap sorabilen, tartışabilen basın vardı. Şimdi o da yok. Olanları da baskılarla, cezalarla sindiriyorlar. Gerisi hep badana boya...

Ne benim, ne de kendisinin amacının konuyu "saptırmak" olmadığını senin düşünce yapında birine anlatamam. Anlatsam da anlayacağını düşünmüyorum.

Benim düşünce yapıma laf etmek başkasının düşüncelerine "ahmakça" diyen sana düşmez. Kendi düşünce yapını çok güzel gösteriyorsun.

İmzama yazdığım "Türkiye Türklerindir." sözü Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. Üslubuna, laflarına dikkat et.

Kimseye bir şey yapıştırmadım, sadece düşüncelerimi paylaştım. Dikkat edersen yazdığım mesajda hep "Bence.", "Bana göre." gibi ifadeler kullandım. Bunu idrak et öncelikle. Düşünce özgürlüğünü sürekli dile getirenler nedense duymak istemediği şeyleri duyunca hemen "Etiker yapıştırıyorsun." demeye başlıyor. Bak bu da garip. Sana göre düşünce özgürlüğü tek taraflı sanırım.
Atatürk'ün neden "Ne mutlu Türküm diyene !" ya da "Türkiye Türklerindir" gibi sözleri olduğunu hatırlayalım.

Atam öyle söylemiş ama neden öyle demiş hiç merak ettin mi ? Ulu Önder ‘’Türk’’ kavramını, ırk anlamından daha çok sosyolojik bir gelişme olarak tanımlamıştır. Bununla birlikte, ’’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ sözünün asıl amacı, milletleşme yani uluslaşma gereğini halka hatırlatmakır. Bu toprakları sadece Türklerin kanıyla kazanılmadı. Lazın, çerkezin ve kürdün kanıda akmıştır kurtuluş savaşında. Benim ahmakça dememin sebebi ve hedef aldığım kesim bu sözün sadece Türkiyede tek bir ırkın yaşaması gerektiği düşünen, ne kadar alakası olmasa da bu sözün de o anlama geldiğini düşünen kesim.

Bende yukarıdaki mesajımda "Bana göre" ifadesini kullandım zaten.

Benim düşünce yapıma laf etmek başkasının düşüncelerine "ahmakça" diyen sana düşmez. Kendi düşünce yapını çok güzel gösteriyorsun.
Başta ne yazdığınızı ve ne anlama geldiğini düşünün. PKK saldırıyı üstlenmedi ama sorgulanan tetikçi kendisinin terör örgütüyle bağlantısı olduğunu söylüyor. Ortada bir çelişki var. Bu ülkeyle savaşmaktan çekinmeyen bu örgüt neden yaptığı bir saldırıyı üstlenmiyor ?

Sizin söylediğinize geri dönelim, daha önce söylediğim gibi terör terördür. Tahhamül gösterilemez, alttan alınamaz ve göz yumulamaz. Neden biz bunu kabullenmeme gereği duyalım ve başka bir sebep arayalım ? Orada "bazıları" diyerek kimi hedef gösterdiğiniz de muamma fakat açıkça giydirme yapıyorsunuz.

Son düzenleme:
Atatürk'ün neden "Ne mutlu Türküm diyene!" ya da "Türkiye Türklerindir" gibi sözleri olduğunu hatırlayalım.
Ulu Önder, ‘’Türk’’ kavramını, ırk anlamından daha çok sosyolojik bir gelişme olarak tanımlamıştır. Bununla birlikte, ’’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ sözünün asıl amacı, milletleşme yani uluslaşma gereğini halka hatırlatmakır.

Benim bunu bilmediğimi nereden çıkardın? Veya bu yazdıklarına ters bir şey söyleyen oldu mu? Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğunu forumda farklı konulara mesaj olarak yazdım defalarca. Atatürk'ün kaleminden ve onunla ilgili birçok kitap okumuş, onun fikirlerini anlamış biriyim.

Neden biz bunu kabullenmeme gereği duyalım ve başka bir sebep arayalım? Orada "bazıları" diyerek kimi hedef gösterdiğiniz de muamma fakat açıkça giydirme yapıyorsunuz.

Önceki konularda yazdığı mesajları gördüğümden dolayı "Mantıklı düşünüyorsun." dediğin kişinin yazdıkları bana samimi gelmiyor. Ben böyle düşünüyorum, şahsi görüşüm bu. Kendisi mesajımı alıntılamış fakat onu muhatap almayı uzun süre önce bıraktım.

Son düzenleme:
G20 zirvesi var.
Putin’in katılmayacağı, Biden’in katılacağı, sonuç bildirgesi yayımlanması bile güç, herhalde verili durumda pek de öncelik arz ettiği düşünülemeyecek bu diplomasi şovunda onca yolu gidip boy göstermeyi tercih ediyor "milletin adamı". Hem de ABD'nin taziyesini reddetmişlerken...
Kaç uçakla gitmiş bu arada? İki mi, üç mü?...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı