İmzama yazdığım "Türkiye Türklerindir." sözü Mustafa Kemal Atatürk'ün sözüdür. Üslubuna, laflarına dikkat et.
Kimseye bir şey yapıştırmadım, sadece düşüncelerimi paylaştım. Dikkat edersen yazdığım mesajda hep "Bence.", "Bana göre." gibi ifadeler kullandım. Bunu idrak et öncelikle. Düşünce özgürlüğünü sürekli dile getirenler nedense duymak istemediği şeyleri duyunca hemen "Etiker yapıştırıyorsun." demeye başlıyor. Bak bu da garip. Sana göre düşünce özgürlüğü tek taraflı sanırım.
Atatürk'ün neden "Ne mutlu Türküm diyene !" ya da "Türkiye Türklerindir" gibi sözleri olduğunu hatırlayalım.
Atam öyle söylemiş ama neden öyle demiş hiç merak ettin mi ? Ulu Önder
‘’Türk’’ kavramını, ırk anlamından daha çok sosyolojik bir gelişme olarak tanımlamıştır. Bununla birlikte,
’’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ sözünün asıl amacı, milletleşme yani uluslaşma gereğini halka hatırlatmakır. Bu toprakları sadece Türklerin kanıyla kazanılmadı. Lazın, çerkezin ve kürdün kanıda akmıştır kurtuluş savaşında. Benim ahmakça dememin sebebi ve hedef aldığım kesim bu sözün sadece Türkiyede tek bir ırkın yaşaması gerektiği düşünen, ne kadar alakası olmasa da bu sözün de o anlama geldiğini düşünen kesim.
Bende yukarıdaki mesajımda "Bana göre" ifadesini kullandım zaten.
Benim düşünce yapıma laf etmek başkasının düşüncelerine "ahmakça" diyen sana düşmez. Kendi düşünce yapını çok güzel gösteriyorsun.
Başta ne yazdığınızı ve ne anlama geldiğini düşünün. PKK saldırıyı üstlenmedi ama sorgulanan tetikçi kendisinin terör örgütüyle bağlantısı olduğunu söylüyor. Ortada bir çelişki var. Bu ülkeyle savaşmaktan çekinmeyen bu örgüt neden yaptığı bir saldırıyı üstlenmiyor ?
Sizin söylediğinize geri dönelim, daha önce söylediğim gibi terör terördür. Tahhamül gösterilemez, alttan alınamaz ve göz yumulamaz. Neden biz bunu kabullenmeme gereği duyalım ve başka bir sebep arayalım ? Orada "bazıları" diyerek kimi hedef gösterdiğiniz de muamma fakat açıkça giydirme yapıyorsunuz.