İsveçli baba Call of Duty oynayan oğullarını savaşın gerçek yüzünü göstermek için Suriye´ye götürdü

Sokakta futbol oynayan çocukları alıp Messi'nin karşısına çıkartmak kadar saçma bir olay.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun amacı eğlence. "Savaş" teması demek bir nebze de olsa "adrenalin" demek, kazanma sonucu "sevinç" kaybetme sonucu "hırs" demek. Rekabet duygusunu tetikliyor ki beyin kendini ödüllendirsin.

Ne bu böyle, oyun oynadıkları için Suriye'ye göndermeler falan? Duyarcılar da hemen toplanmış zaten konuya.
 
Gereksiz şeyler... Sanki şiddet denilen olgu video oyunlarından önce yoktu da çocukların psikolojisinin bozulmasının son nedeni oyunlarmış gibi davranan akılsız ebeveynler her ülkede dolu.

Ayrıca bu tür oyunların gerçekleşebilecek kötü şeylerde insanlara biraz avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum. Askerlik eğitiminde bile kamufle olma, siper alma ve siper tipleri gibi şeyler öğretilir. Bu tür oyunları oynayan kişiler ise zaten bunları içgüdüsel olarak biliyor, gerçek bir durumda oynamayanların aksine oldukları yerde donup kalma ihtimallerinin daha az olması olası. Gerçek kıyamet senaryolarında fark edilmese de bu tür oyunlar bilinçaltında davranışsal (korunma gibi) refleks geliştiriyor olabilir.
 
Son düzenleme:
Duyarcılar da hemen toplanmış zaten konuya.
Bunun adı duyar değil, dünyadan haberdar bir şekilde yaşamak oluyor.

Medeniyetlerini kıskandığınız Avrupa ülkeleri 2 Dünya Savaşı çıkardı ve o savaşı yaşayan nesil ve çocuklarının çoğu ölüp gitti. Son 30 yılda refaha, barışa, mutluluğa alışmış günümüz güçlü ülkeleri biz görmesek de bir gün paşa paşa savaşmak zorunda kalacak. Bu savaşa da savaştan bir haber refahla ellerinde Playstation ile yetişmiş bugünün çocukları maruz kalacak. Karşılarında kan isteyen ülkeler de eminim ki ama onların psikolojisi bozulmasın ya onlar Avrupalıdır diyecektir.

80 yıl önce Berlin'e tank sokanların torunları bugün Avrupa'nın kapılarının arkasında savaşıyor. Savaş görmemiş Avrupalılar da bir müddet oturup izlemişti geçtiğimiz aylarda, değil mi? :) Almanya, Rusya biraz saygı görmeyi hak ediyor demişti, değil mi?

Bu arada çocukların Ramboculuk yaptığını kanıtlayamam ama yemin edebilirim. Adam Suriye'ye gidecek kadar dellenmişse tek sebep bir savaş oyununu oynamaları değildir :)
 
Son düzenleme:
Bunun adı duyar değil, dünyadan haberdar bir şekilde yaşamak oluyor.
Forumdaki duygu sömürücülerden bahsediyor, her konuda çıkıyor 3-5 tane.
Son 30 yılda refaha, barışa, mutluluğa alışmış günümüz güçlü ülkeleri biz görmesek de bir gün paşa paşa savaşmak zorunda kalacak.
Biz öldükten sonra yesinler birbirini, şu son 20 senede görmediğimiz bir şey kalmadı.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı