İsveç'te kalıcı oturma izni nasıl alınır?

504940

Centipat
Türkiye'de yaşayan her birey gibi geleceğimden kaygılıyım ve Türkiye'de yaşamak psikolojimi etkiliyor. Sosyolojik olarak sistemsel olarak ülke çökmüş durumda ekonomi falan bir nebze önemli değil bunların yanında. Fikirlerimi belirtemiyorum. Hastanede sıra beklerken randevum olmasına rağmen sıra gelmediğini söylediğimde oradaki görevlinin "Bunca insan eşek mi de bekliyor?" şeklinde agresif söyleminin ardından tekrar yerime döndüğümde "Biz koyun muyuz bekliyoruz?" şeklindeki söylemiyle karşılaştım açıkçası gülünçtü kimse neden randevu vaktinde giremediğini değil de bunca insan neden bekliyor diye sorgulamıyor basit bir örnek. Genellikle bir konu hakkında fikrimi sunduğumda ya da eleştirdiğimde ailem dahil tüm çevrem bu tarz saçmalıkları hayatının içine alarak olmaması gereken bu şeylerin hepsini normalleştirmiş hemen hemen tüm memleket bunu kabulleniyor ve bu da benim oldukça zoruma gidiyor ve ya bir kızla ya da erkekle iletişim kurmaya çalışırken yol soracakken bile Türkiye'deki abazanlar yüzünden ben ön yargıyla karşılanıyorum.

Çoğunluğu sosyolojik nedenlerden dolayı 18 yaşıma geldiğim gibi İsveç'e gitmek istiyorum. İlgi alanlarım siyaset tarih ve yazarlık üzerine bundan dolayı Türkiye asla fikirlerimi özgürce ifade edebileceğim bir ülke değil. Yaptığım araştırmalarda net bir şekilde sonuç alamadım ve Technopat Sosyal'de çok kez yer kısmına "İsveç" yazan insanlar görmüştüm. İsveç'te kalıcı oturma iznini en kolay yoldan nasıl alabilirim? Duyduğum kadarıyla öğrenci programıyla üniversite okumaya gidildiğinde orada 90 günden fazla kalacağımızdan dolayı bize verilen oturum izni öğretim sonrasında hala devam ediyor bu doğru mu ve ya bundan daha kolay programlar var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı