İsveç'te okumak için vize almak zor mu?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
CENG bölümünden mezun olduktan sonra İsveç'te 2.5 senelik bir programa başvurmak istiyorum. Yuksek lisans olarak geçmiyor resmen fakat gecerliligi var dunya genelinde. Staj imkani da sağlıyorlar 6 ay.

Yesil pasaportum var fakat mezun olduktan sonra gecersiz olacagindan yokmuş gibi düşünmek en doğrusu.

Sizce zor mu İsveç özelinde?

Türkiye NATO'ya katılmasını reddetti diye biraz asabiler Türklere karşı. Tamamen vizene bakacak kişiye bağlı kabulun Türk düşmanıysa red yiyebiliyorsun amcam böyle red yedi. Okumak için değil de turistlik amaçlıydı

Zor olduğunu zannetmiyorum arkadaşım da bir okul programıyla gittiğinde beyazdan çok orta doğulu ve siyahi olduğunu söylemişti. Yani bence diğer ülkelere nazaran millete göre ayrım yapmıyorlar.
Irkçı millet isveç halki diye biliyorum. Turkiye ile politik problemleri de olmuştu o sebepten emin olamadım.

Türkiye NATO'ya katılmasını reddetti diye biraz asabiler Türklere karşı. Tamamen vizene bakacak kişiye bağlı kabulun Türk düşmanıysa red yiyebiliyorsun amcam böyle red yedi. Okumak için değil de turistlik amaçlıydı
Bende boyle düşünüyordum.

Bunu ilk kez duyuyorum. Boyle bir şey varsa cok iyi.

İsveç'te bu konular çok ciddiye alınıyor. Politik sebeplerle öğrenci reddi ırkçılık sayılıyor. Senin başvurunu reddetmesi için ırk, din, dil gibi durumları dahil etmeden geçerli bir sebebi olması lazım. DO'nun web sitesinden bakabilirsin.

İsveç'te bu konular çok ciddiye alınıyor. Politik sebeplerle öğrenci reddi ırkçılık sayılıyor. Senin başvurunu reddetmesi için ırk, din, dil gibi durumları dahil etmeden geçerli bir sebebi olması lazım. DO'nun web sitesinden bakabilirsin.
Cok teşekkürler inceleyecegim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00