İsviçre mi, Almanya mı?

İsviçre'nin para birimi Euro'dan bile pahalı. Doları havada tokatlıyor 😀 hayat pahalı olabilir ama eğer İsviçre'de CNC ile ilgili üniversite okuma imkanın varsa bence doğal güzellikler olarak Almanya'dan daha güzel. Yani işlerin 2 ülkede de iyi gidecekse İsviçre derdim.

Lakin durum her zaman yazılana göre olmayabiliyor. Almanya'da hem bir sıkıntı yaşadığında danışabileceğin çokça Türk olması, yemek yiyebileceğin Türk lokantalarının çok olması, hem de yukarıda arkadaşın dediği gibi devlet yardımları vs yani riskleri ortadan kaldırıyor. Daha kolay bir yaşam sunuyor.

Eğer derslerin ve notların iyiyse, iş konusunda sıkıntı çekmeyeceğini düşünüyorsan ve çok gayretliysen İsviçre, kendini çok yormak istemeyen biriysen Almanya derim ben. Almanya konusunda ev kiralarının pahalı olduğunu bir yakınımdan duymuştum onu da göz ardı etme.

Evet ev alabilecek kadar durumum yok. Üniversite işini de burada belki 2 yıllık tercih yapabilirim bu yıl. Kısaca gittiğim zaman illa kiraya gideceğim. Uğraşmaya gelince insani şartlar altında çalışırım öyle çalışmama gibi bir huyum yok, ama dediğiniz gibi çevre olayını çözmem gerekecek. Ama bence isviçrede'de Türk yoğunluğu vardır biraz baktım gruplar bayağı aktif, lahmacuncular vs. Bayağı yerler var şehirlerde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı