İsviçre neden Almanya tarafından işgal edilmedi?

Katılım
12 Temmuz 2021
Mesajlar
228
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
images.jpeg


Burası Nazi Almanya. Ortadaki beyaz noktayı görüyor musunuz? Orası da İsviçre. Peki neden amacı rakiplerini katletmek olan bir devlet İsviçre'yi kuşatsa bile o ülkeyi işgal etmez?
 
Eki Görüntüle 1226261

Burası nazi Almanya. Ortadaki beyaz noktayı görüyor musunuz? Orası da İsviçre. Peki neden amacı rakiplerini katletmek olan bir devlet İsviçre'yi kuşatsa bile o ülkeyi işgal etmez?

Adamlar kimseye zararı olmadan dağda yaşıyor. İşgal edilmeye çalışılsaydı bile çok fazla kayıp verilirdi tanklar da kullanılamayacağına göre.
 
İsviçre, Bayburt gibi bir yer. Her taraf dağlık, kaynakları da yok. Kim niye uğrasın Bayburt'a?
Bayburtlular bunu beğenmedi 😃 Şaka bir yana işgal edilmemesinin ana sebebi dağlık olması değil. Avrupa'nın içinden geçen ülkeyi dağ taş mı durduracak? Güldürmeyin beni. Bunun başlıca sebebi İsviçre'den Naziler'e para akışı olmasıydı.
 
Çok fazla dağlık bir alanda olduğu için ülkeleri, çok fazla asker yıpranırdı. Kısaca küçük bir yer için askerlerini yıpratmaya değmez. Ayrıca adamlardan zaten ses, seda çıkmıyor neden işgal etsinler kaynak da yok adamlarda.
 
Bayburtlular bunu beğenmedi 😃 şaka bir yana işgal edilmemesinin dağlık olmasıyla vs. alakası yok. Avrupa'nın içinden geçen ülkeyi dağ taş mı durduracak güldürmeyin beni. Bunun başlıca sebebi İsviçre'den Naziler'e para akışı olmasıydı.

Nasıl yok? İşgal etmeye kalksalar dağdan tank geçiremeyeceklerine göre ve çok kayıp vereceklerine göre niye uğraşsınlar?

isvicre-alpleri.jpg


Evet hocam bu dağlardan geçip giderler kesinlikle basit ya.

 
Konumu sebebiyle gereksiz kaynak ve harcama. Halihazırda etrafı sarılmış, dış dünyayla bağlantısı kısıtlı olan ve risk oluşturmayan bir bölge için kaynak harcamak istememişler.
 
Nasıl yok? İşgal etmeye kalksalar dağdan tank geçiremeyeceklerine göre ve çok kayıp vereceklerine göre niye uğraşsınlar?

isvicre-alpleri.jpg


Evet hocam bu dağlardan geçip giderler kesinlikle basit ya.
Dostum uçak diye bir şey var, böyle havada uçuyor biliyor musun? Ama asker kaybı konusunda haklısınız diyebilirim. Bu da sebeplerden biridir ama işgal edilmemesinin başlıca sebebi bu değildi.
 

Geri
Yukarı