İsviçre'de yaşanır mı?

Semih5734

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 19 yaşında Türkiye'de yaşayan bir gencim. Hedefim hatta en büyük hayalim İsviçre'nin cennet coğrafyasında yaşamak fakat lise mezunuyum dil İngilizce biliyorum. Almanca da öğreniyorum. Sizce orada iş bulma ihtimalim var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kişiden kişiye göre değişir. Benim size tek tavsiyem, bir ülkede yaşamayı kendinize hedef haline getirmeyin. Nitelikli biri olmadıktan sonra hiçbir ülke sizi almayacaktır, bu çok açık. Nitelikli biri içinde başka bir ülkeye gitmek bir hedef değildir. Kendinizi geliştirmeye, alanınızda en iyisi olmaya çalışın. Gerisi gelecektir.

Bu kişiden kişiye göre değişir. Benim size tek tavsiyem, bir ülkede yaşamayı kendinize hedef haline getirmeyin. Nitelikli biri olmadıktan sonra hiçbir ülke sizi almayacaktır, bu çok açık. Nitelikli biri içinde başka bir ülkeye gitmek bir hedef değildir. Kendinizi geliştirmeye, alanınızda en iyisi olmaya çalışın. Gerisi gelecektir.
Bu konuda haklısınız fakat refah ve güvenli yaşamın yanında adalet ve coğrafyası beni cezbediyor

Aslında liseden uçak teknisyeni olarak mezun oldum faydası olurmu bilmiyorum

Bu konuda haklısınız fakat refah ve güvenli yaşamın yanında adalet ve coğrafyası beni cezbediyor

Aslında liseden uçak teknisyeni olarak mezun oldum faydası olurmu bilmiyorum
Diğer mesajınıza cevap yazarken bu mesajınızı gördüm ve yazdıklarımın hepsini sildim. Elinizde çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Lisenin yanında 4 yıllık bir üniversite ile lisans mezunu uçak teknisyeni olursanız şansınızın çok fazla olacağını düşünüyorum. İsviçreyi çok bilmiyorum fakat Almanya'ya Türkiye'den çok fazla uçak teknisyeni gitti. İsviçre'nin de olabileceğini düşünüyorum.
Daha yaşınız oldukça genç, kendinizi geliştirebilmek için fazlasıyla fırsatınız var. Önünüzdeki işlere odaklanıp kendinizi nitelikli, aranan birisi yapmaya odaklanın derim.

Diğer mesajınıza cevap yazarken bu mesajınızı gördüm ve yazdıklarımın hepsini sildim. Elinizde çok büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Lisenin yanında 4 yıllık bir üniversite ile lisans mezunu uçak teknisyeni olursanız şansınızın çok fazla olacağını düşünüyorum. İsviçre'yi çok bilmiyorum fakat Almanya'ya Türkiye'den çok fazla uçak teknisyeni gitti. İsviçre'nin de olabileceğini düşünüyorum.
Daha yaşınız oldukça genç, kendinizi geliştirebilmek için fazlasıyla fırsatınız var. Önünüzdeki işlere odaklanıp kendinizi nitelikli, aranan birisi yapmaya odaklanın derim.

Üniversite işini yapabileceğimi düşünmüyorum çünkü çalışıyorum ve bildiğim hiçbir şey yok zaten lisede AYT görmedim çünkü meslek lisesiydim yani imkansız gibi bir şey

Üniversite işini yapabileceğimi düşünmüyorum çünkü çalışıyorum ve bildiğim hiçbir şey yok zaten lisede AYT görmedim çünkü meslek lisesiydim yani imkansız gibi bir şey
Emin olun çalışarak yapılmayacak şey yok. Üniversitede siz gibi meslek lisesinden mezun olup sınava dair hiçbir şey bilmeyen fakat azimle 1 yıl çalışarak üniversiteye gelen arkadaşlarım çok vardı. Sadece bu motivasyonu içinizde bulmak ve buna göre çalışmanız gerekli.

Emin olun çalışarak yapılmayacak şey yok. Üniversitede siz gibi meslek lisesinden mezun olup sınava dair hiçbir şey bilmeyen fakat azimle 1 yıl çalışarak üniversiteye gelen arkadaşlarım çok vardı. Sadece bu motivasyonu içinizde bulmak ve buna göre çalışmanız gerekli.
İnşallah ya ama bi taraftanda yazılım öğreniyorum kendi imkanlarımla

İngilizce bilirsen, her yerde rahat olursun. Hayallerin neyse, onları gerçekleştirmek güzeldir; fakat İsviçre'ye gitmeden ve taşınmadan önce İsviçre'yi biraz daha araştırmanı öneririm. Güzel bir ülkedir, akrabalarımdan biliyorum fakat Almanca, İtalyanca gibi diller konuşuluyor genelde.

İnşallah ya ama bi taraftanda yazılım öğreniyorum kendi imkanlarımla
Hangi dil?

İngilizce bilirsen, her yerde rahat olursun. Hayallerin neyse, onları gerçekleştirmek güzeldir; fakat İsviçre'ye gitmeden ve taşınmadan önce İsviçre'yi biraz daha araştırmanı öneririm. Güzel bir ülkedir, akrabalarımdan biliyorum fakat Almanca, İtalyanca gibi diller konuşuluyor genelde.
İsviçrenin araştırmadığım yönü kalmadı desem yeridir bizim sülale mesela biz dışında hepsi almanya ve avusturyada yaşıyor

Hangi dil?
C#

Technopat Haberler

Geri
Yukarı