İsviçre'de yaşanır mı?

Bu konuda ne kadar uzmansınız bilmiyorum. Ailemdeki çoğu kişi Almanya'da yaşıyor. Benim gördüğüm, gözlemlediğim ve çevremden duyduğum bu şekilde. Eğer ki işin içindeyseniz ve bunun tersi bir durum varsa söyleyiniz ki bizde bilgilenelim. Bu şekilde bilgi içermeyen, sadece bir şey yazmış olmak için yazılan mesajlarla bir yere varamayız.

Bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu olsaydı herkes lisede uçak teknisyenliği bölümünde okumaya çalışırdı Avrupa ve özellikle Almanya hiçbir şekilde Orta Doğu ülkelerinden vatandaş almıyor artık bahsettiğiniz durum 30 sene önce olsaydı belki derdim.

Bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu olsaydı herkes lisede uçak teknisyenliği bölümünde okumaya çalışırdı Avrupa ve özellikle Almanya hiçbir şekilde Orta Doğu ülkelerinden vatandaş almıyor artık bahsettiğiniz durum 30 sene önce olsaydı belki derdim.
Anladım, herhangi bir bilginiz yok. Sadece varsayımlar üzerinden bir şeyler söylüyorsunuz. Haberiniz olsun, Almanya ve diğer çoğu Avrupa ülkesi, insan gücü gerektiren meslekler için ülkelerine fazlasıyla vasıflı işçi alımı yapıyorlar. Sizin belki demenize veya başka herhangi bir şey demenize bağlı bir durum değil bu.
Liseden uçak teknisyeni olarak mezun olmanın yetmeyeceğini zaten bizde söylüyoruz. Bunun için üniversite okumasını tavsiye ettim zaten. Burada önemli olan vasıflı ve nitelikli birisi olabilmek.

Anladım, herhangi bir bilginiz yok. Sadece varsayımlar üzerinden bir şeyler söylüyorsunuz. Haberiniz olsun, Almanya ve diğer çoğu Avrupa ülkesi, insan gücü gerektiren meslekler için ülkelerine fazlasıyla vasıflı işçi alımı yapıyorlar. Sizin belki demenize veya başka herhangi bir şey demenize bağlı bir durum değil bu.
Liseden uçak teknisyeni olarak mezun olmanın yetmeyeceğini zaten bizde söylüyoruz. Bunun için üniversite okumasını tavsiye ettim zaten. Burada önemli olan vasıflı ve nitelikli birisi olabilmek.

Dostum bu konuda senle daha fazla tartışmayacağım çünkü sende tamamen varsayım üzerinden hareket ediyorsun sanki Almanya göç idaresi başkanı gibi "Almanya çok fazla vasıflı işçi alıyor" diyorsun ama ortada hiçbir sayısal veri yok. Yakın çevremde yaşanan bir olaydan bahsedeceğim dedesi Almanya vatandaşı olan ve kendisi de Türkiye'de aile hekimliği yapmakta olan bir yakınımız Almanya'da aile hekimi olmak için başvuru yaptı ve ret yedi. Tıp fakültesi bitirmiş birisi bile işe alınmıyorsa meslek lisesi mezunu neden alınsın acaba merak ettim?

@Semih5734 yarın Almanya'ya başvuru yap 5 dakika sonra kabul alacaksın hayırlı olsun artık Almanya vatandaşısın.

Bu size vereceğim son cevap, arkadaşın konusunu yeteri kadar amacından saptırdınız, eğer ki daha fazla bilgi edinmek isterseniz konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.
İlk başta ortaya herhangi bir veri koymadan mesajıma atlayarak kendinizce dalga geçmeye çalışan sizdiniz. Ben karşımdaki kişinin seviyesini, bilgisini bilmeden elbette ki veri sunma zahmetine girmem. Özellikle karşımdaki kişi sizin yaptığınız gibi kendince dalga geçmeye çalışarak, herhangi bir şey bilmeden, herhangi bir veri sunmadan mesajıma atlıyorsa bu zahmete hiç girmem.
Zannediyorum ki ya mesajları okumuyorsunuz, ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Ben yukarıdaki mesajımdan bir alıntı ile 2. sorunuza cevap vereyim, tekrar okuyun belki anlarsınız.
Almanya ve diğer çoğu Avrupa ülkesi, insan gücü gerektiren meslekler için ülkelerine fazlasıyla vasıflı işçi alımı yapıyorlar.
Bu arada mesajlarıma emoji spam'ı yapmanıza gerek yok, bir daha bilmediğiniz konuya atlamazsınız olur biter :).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı