İsviçre'ye gidilmeli mi?

Sigurd

Hectopat
Yer
Diyarbakır
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, işin içinden bir türlü çıkamadım ve sizlere danışmak istedim. Kafam çok karışık, biraz önce annem dayımla görüşmüş ve dayım benim oraya yerleşmemi Türkiye'deki hayatımı bırakmamı istemiş. Size kısaca dayımı tanıtıp sonra kendimden bahsedeyim. Dayım 13 senedir Avrupa'da yaşıyor ilk etapta Belçika'da yaşarken şu an İsviçre'nin luzern kentinde yaşıyor. Oturma ve çalışma izni var, kendisi orada işletmeci olarak yaşamakta iş yeri alkol, nargile ve gece hayatı ağırlıklı bir mekan uzun yıllardır da bu işle meşgul bundan birkaç sene önce ilk teklif yapıldığında erteledim ve zaten araya pandemi girdi şimdi aynı teklif bu sabah itibarıyla yine kapıma geldi. Dayım her şeyi bırakıp oraya yerleşmemi orada beni evlendirmeyi ve yeni açacağı iş yerinin başına beni koymayı düşünüyor. Şimdi de biraz kendimden bahsedeyim ben 23 yaşındayım sınıf öğretmenliği bölümünde 3. sınıfa geçtim. Bölümüm ne iyi ne de kötü bir bölüm ancak bir şeyler başarıp sabit bir maaşla rahat bir hayat geçirmeme yetecek bir bölüm (kira gelirleri gibi pasif gelirlerimde var yoksa sadece öğretmen maaşıyla kimse rahat edemez.) Bölümümü severek tercih ettim ve severek de yapabileceğime inanıyorum. Sizce ne yapmalıyım okul bittikten sonra mı gitmeliyim, hemen mi gitmeliyim ki hemen gitmek dediğimde en az 4 ay sonra gidebilirim çünkü hem veda etmem gereken çok insan var hem de Türkiye'deki bilgisayar araba gibi araçlarımı satıp öyle giderim. Son olarak İsviçre'deki yaşamı seveceğime eminim ancak dil öğrenmekten çok korkuyorum ister istemez bir İngilizce altyapım var orada kullanılıyorsa da geliştirebileceğime eminim ancak İngilizce dışında Almanca da bilmem gerekecek sanırım ve öğrenmekten korkuyorum sizce korkmalı mıyım yoksa orada bulunduğumda herkesin de dediği gibi ister istemez öğrenir miyim? Fikirleriniz önemlidir ve şimdiden teşekkürler.

Daha önce İsviçre'ye gittim. Her mahallede polis araçları vardı biraz şaşırdım :D (Sanırım off share bankalar yüzünden)
Ben senin yerinde olsam kesinlikle okulu bitirirdim. Yarın bir gün dayın ile anlaşamazsan ne olur? Gebe kalma kimseye baban bile olsa.
Ondan sonra tercih senin. Dil olarak İngilizce'den sonra Almanca geliyor doğru demişler.
Avusturya ve Almanya sınırı bulunduğu için çok fazla Almanca konuşan var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı